halsojobb.se

Som en del av Region Gotland ansvarar hälso- och sjukvårdsförvaltningen för i stort sett all offentligt finansierad hälso- och sjukvård samt tandvård på Gotland. Våra cirka 1500 medarbetare värnar patientens bästa med fokus på trygghet, respekt, integritet och tillgänglighet.

Rehabenheten på Visby lasarettet ger kuratorsinsatser, dietistinsatser, arbetsterapi- och sjukgymnastikinsatser till lasarettets avdelningar och mottagningar. Välkommen att söka en tjänst som sommarvikarie i vår enhet.

Arbetsuppgifter

Vi är sju kuratorer med lång erfarenhet som söker dig som vill jobba en sommar på Gotland. Tjänsten är på heltid under sommarmånaderna med tillträde enligt överenskommelse. Kuratorns verksamhetsuppdrag är att med psykosociala insatser bidra till att patienten erhåller en tillfredsställande vård, behandling och rehabilitering. 
Ansvarsområdena under sommaren kommer att vara mot sjukhusets olika avdelningar och mottagningar och planeras utifrån ordinarie personals semester.

Kuratorsinsatserna består bland annat av: 
- bidra med psykosocial kompetens i teamarbete 
- psykosocial behandling, bestående av behandlingssamtal, motivationsarbete, krisbearbetning, stödsamtal och bearbetande samtal individuellt och i grupp 
- social information och rådgivning till patienter, anhöriga och personal

Kvalifikationskrav

Vi ser att du som söker har socionomexamen. 
Du skall ha lätt för att samarbeta, vara lyhörd, flexibel och kunna arbeta självständigt. Som person är du tydlig i din kommunikation och strukturerad i ditt arbetssätt. Arbetet förutsätter att du har förmåga till självständigt arbete och kan leda dig själv men även att du har lätt att samarbeta, då arbetet förutom samarbete i tvärprofessionella team, även kan innehålla kontaktytor utanför den egna verksamheten. I detta ligger också att kunna prioritera bland ärendena. 
Patienternas behov av kuratorskontakt kan ibland uppstå med kort varsel, vi vill därför att du ska kunna vara anpassningsbar utifrån detta, och klara att hantera akuta situationer. 
Vi ser gärna att du har erfarenhet från psykosocialt arbete inom hälso- och sjukvård. Erfarenhet av att arbeta inom slutenvård på sjukhus är meriterande.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6600 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är drygt 59000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Kontakt

Jenny Beskow
Enhetschef
0498-268396

Görel Eriksson
Facklig representant, SACO
0498-268801

Logga

Kurator, sommarjobb

Företag Region Gotland
Ort
Utgår

2019-04-28

Ansök nu

Dela detta jobb