halsojobb.se

-->

Kurator med uppdrag inom Tema Barn i Solna

Ort
Kategorier
Utgår

2020-01-30

Ansök nu

Kurator med uppdrag inom Tema Barn i Solna

Nu söker vi en ny kuratorskollega till Tema Barn - Astrid Lindgrens barnsjukhus, med inriktning på patienter inom reuma-/lung- och allergi.

Verksamhetsområde Socialt arbete i hälso- och sjukvård ingår i Funktion Hälsoprofessioner och är norra Europas största enhet för kuratorer med cirka 130 medarbetare. Vi utför sociala interventioner, psykosocial behandling och närståendestöd enligt överenskommelser med uppdragsklinikerna inom Karolinska Universitetssjukhuset och med andra beställare. Därtill är en central del av vårt uppdrag att bedriva forskning och utbildning.   

Om tjänsten

Som kurator inom vår verksamhet ingår du i ett medicinskt team, där du utgör en nödvändig kompetens för att kunna skapa förutsättningar för att snabbt och patientsäkert utreda, bedöma och åtgärda psykosociala behov. Din kompetens som socionom behövs för att kunna arbeta med och hantera den psykosociala komplexiteten runt patienten i den medicinska kontexten och bidra med en helhetssyn på människan. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innefattar: 

  • kris- och stödsamtal till föräldrar, syskon och anhöriga
  • rådgivning i sociala frågor
  • arbete i medicinskt team runt patienten tillsammans med andra professioner så som sjuksköterskor, läkare, dietist, psykolog med flera
  • samverkan med kommun, försäkringskassan, patientföreningar, migrationsverket med flera.
  • samarbete med andra vårdgivare inom och utom sjukhuset samt frivilligorganisationer
  • att hålla i patient- och föräldragrupper samt informationsträffar
  • att ta emot och handleda socionomstudenter.

Uppdraget innefattar patientsamtal både på mottagning och på vårdavdelning.

Forskning, utbildning och utveckling ses som kärnverksamheter likvärdiga med universitetssjukhusets vårduppdrag. Som medarbetare hos oss ingår det som en naturlig del av din tjänst att bidra till och delta i aktuella utvecklingsprojekt och forskning.  

Vi erbjuder 

Hos oss blir du del av en spännande verksamhet i förändring. Här möts du och de andra professionerna kring patienten om komplexa problem, och får unika möjligheter att ta del av varandras kunskaper och utvecklas. Självklart får du också del av de förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder.

Våra ambitioner är högt ställda och vi strävar efter psykosocialt arbete i världsklass. 

Vi söker    

Vi vänder oss till dig som känner dig trygg i din yrkesroll och som har förmåga att anpassa dig efter den situation du ställs inför. Du är lyhörd inför andras behov och har lätt för att kommunicera. Därtill arbetar du strukturerat, tar ansvar för ditt arbete och samarbetar med dina kollegor för att hitta en bra lösning för teamet som helhet. Du värdesätter också andra professioners kompetens och bedömningar för att ge patienten den bästa vården ur ett helhetsperspektiv.   

Kvalifikationer  

  • Socionomexamen
  • Flerårig erfarenhet av kuratorsarbete
  • Goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift.

Erfarenhet av kuratorsarbete inom hälso- och sjukvård är meriterande, liksom erfarenhet av att arbeta med svårt sjuka patienter och deras närstående. Vi ser det även som en stor fördel om du har magisterexamen och/eller dokumenterad erfarenhet av forskning, utveckling och utbildning inom områden som är relevanta för tjänsten.  

Legitimation som hälso- och sjukvårdkurator är starkt meriterande.

Har vi fångat ditt intresse? Sök redan idag!  

I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval. Din ansökan bör innehålla CV och personligt brev.

Vi ser fram emot din ansökan!  

Provanställning kan komma att tillämpas. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

Dela detta jobb

Kurator med uppdrag inom Tema Barn i Solna

Karolinska Universitetssjukhuset