halsojobb.se

-->

Kurator med uppdrag inom Tema Akut och Reparativ medicin och Funktion PMI

Ort
Utgår

2020-04-05

Ansök nu

Kurator med uppdrag inom Tema Akut och Reparativ medicin och Funktion PMI

Vi söker nu en kurator för socialt arbete för våra patienter inom Tema Akut och Reparativ Medicin och Funktion Perioperativ Medicin och Intensivvård (PMI).

Medicinsk enhet Socialt arbete i hälso- och sjukvård ingår i Funktion Hälsoprofessioner och är norra Europas största enhet för kuratorer med cirka 100 medarbetare. Vi utför sociala interventioner, psykosocial behandling och närståendestöd enligt överenskommelser med våra samarbetsteman inom Karolinska Universitetssjukhuset och med andra beställare. Därtill är en central del av vårt uppdrag att bedriva forskning och utbildning.   

Om tjänsten

I den här tjänsten arbetar du som kurator gentemot patienter som vårdas på akutvårds-, traumakirurgiska- och intensivvårdsavdelningar och deras närstående. Bland annat kan du komma att arbeta med patienter som har skadads allvarligt i olyckor eller som behöver intensivvård på grund av allvarliga medicinska komplikationer. Tjänsten omfattar helgarbete enligt schema.

I det dagliga arbetet ingår bland annat:

  • kris- och stödsamtal till patienter och närstående
  • arbete i medicinskt team runt patienten där kurator väntas ta en aktiv del
  • rådgivning i sociala frågor
  • myndighetskontakter
  • samarbete med andra vårdgivare samt frivilligorganisationer
  • i uppdraget ingår både arbete öppen- och slutenvård ingå
  • att ta emot och handleda socionomstudenter

Forskning, utbildning och utveckling ses som kärnverksamheter likvärdiga med universitetssjukhusets vårduppdrag. Som medarbetare hos oss ingår det som en naturlig del av din tjänst att bidra till och delta i aktuella utvecklingsprojekt och forskning.  

Vi erbjuder 

Hos oss blir du del av en spännande verksamhet i förändring. Här möts du och de andra professionerna kring patienten om komplexa problem, och får unika möjligheter att ta del av varandras kunskaper och utvecklas. Självklart får du också del av de förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder.

Våra ambitioner är högt ställda och vi strävar efter psykosocialt arbete i världsklass. 

Vi söker    

Vi vänder oss till dig som känner sig trygg i din yrkesroll och som har förmåga att anpassa sig efter komplicerade och krävande situationer som du ställs inför. Du behöver snabbt kunna växla mellan lugna och intensiva arbetsperioder. Du är lyhörd inför andras behov och har lätt för att kommunicera. Därtill arbetar du strukturerat, tar ansvar för ditt arbete och samarbetar med dina kollegor för att hitta en bra lösning för teamet som helhet. Du värdesätter också andra professioners kompetens och bedömningar för att ge patienten den bästa vården ur ett helhetsperspektiv. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.  

Kvalifikationer  

Krav:

- Socionomexamen

- Goda kunskaper i svenska, i både tal och skrift.

Meriterande:

- Erfarenhet av kuratorsarbete inom hälso- och sjukvård

- Legitimation som hälso- och sjukvårdskurator

Har vi fångat ditt intresse? Sök redan idag!  

Din ansökan bör innehålla CV och personligt brev.

Vi ser fram emot din ansökan!  

Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

Dela detta jobb

Kurator med uppdrag inom Tema Akut och Reparativ medicin och Funktion PMI

Karolinska Universitetssjukhuset