halsojobb.se

Logga

Kurator

Ort
Kategorier
Utgår

2021-08-10

Ansök nu

Kurator

Rudbeck är Sollentuna kommuns gymnasium. Skolan ligger granne med Edsviken och den vackra Edsbergsparken, två mil norr om Stockholm. På Rudbeck studerar nästan 2200 elever och vi har över 200 anställda. Detta bidrar till en fantastisk mångfald som vi är stolta över. Skolan är viktig för våra elever och det avspeglas i studieresultaten som är mycket goda.

Rudbeck präglas av trygghet och trivsel bland eleverna.

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu en kurator för tillsvidareanställning på 60% som vill arbeta i vårt elevhälsoteam bestående av fem kuratorer och tre skolsköterskor. 

Elevhälsan har ett nära samarbete med studie- och yrkesvägledare, lärare och skolledning samt speciallärare. Som kurator bidrar du med psykosocial kompetens i elevvårdsarbetet på individ-, grupp- och strukturell nivå. De kurativa arbetsuppgifterna består i huvudsak av rådgivande och stödjande samtal med elever, deltagande i elevvårdskonferenser, kontakt och samarbete med olika myndigheter samt deltagande i det övergripande arbetet med insatser för elevernas psykosociala hälsa.

Kvalifikationer

För att vara aktuell för tjänsten önskar vi att du har socionomexamen och tidigare erfarenhet av att arbeta med ungdomar. 
Du arbetar bra med andra människor, är lyhörd och har en god kommunikativ förmåga. Du är bra på att skapa kontakter och underhålla relationer. 

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Vid eventuell anställning ska ett aktuellt utdrag ur polisens belastningsregister visas upp. 

Vi erbjuder

Vi erbjuder ett utmanande och utvecklande arbete tillsammans med engagerade kollegor och elever. Vi stöttar varandra och är måna om en positiv kultur där vi hela tiden utvecklas.

Här kan du läsa mer om Sollentuna kommun som arbetsgivare och vilka förmåner du som anställd har. 

Tillträde 2021-08-10 eller enligt överenskommelse.

Ytterligare erbjudanden om annonsering undanbedes vänligen.

Med engagemang växer vi tillsammans – vi skapar värde och gör Sollentuna lite bättre varje dag. Vi vill ge dig möjligheten att kunna påverka, utvecklas, växa i din yrkesroll och trivas med kollegor. Vi söker dig som är nytänkande, ansvarstagande och välkomnande. Jämlikhet och mångfald är viktigt för oss och vi behöver olika kompetenser i våra verksamheter. Välkommen till oss! 

Dela detta jobb

Logga
Kurator

Sollentuna kommun - Utbildningskontoret