halsojobb.se

Kurator

Ort
Kategorier
Utgår

2021-01-15

Ansök nu

Kurator

Vi söker vi dig som vill vara med och forma morgondagens äldreomsorg på Kampementet, Östermalm Stockholm.

A&O Ansvar och Omsorg AB är ett vårdföretag som funnits sedan 1993. Företaget har verksamhet i flera kommuner och sysselsätter omkring 2 500 medarbetare inom äldreomsorg och primärvård. A&O vill skapa en positiv miljö och omsorg för människor i behov av särskilt boende och vård. Vårt mål är att man ska känna värme, omtanke och trygghet och ha kvar sin personliga integritet hela livet.

Kampementets vårdboende drivs på uppdrag av Stockholms stad och är ett vårdboende med inriktning mot somatik och demens. Kampementet har 96 platser och är beläget på Östermalm i Stockholm. På Kampementet ansvarar verksamhetschef tillsammans med enhetschefer för verksamheten. Det finns sjuksköterskor, undersköterskor dygnet runt, fysioterapeut och arbetsterapeut, dietist samt kurator.

A&O Temabo arbetar för en salutogen äldreomsorg som fokuserar på vad som är meningsfullt för den boende ur ett hälsoperspektiv. A&O Temabos mål är att alla boende ska få möjlighet att leva hela livet. Vår ambition är att våra verksamheter ska bli föredömen när det gäller salutogen äldreomsorg och där aktiviteter och rehabilitering ses som en naturlig del i vård- och omsorgsarbetet. Vi använder oss av konst, rörelse och musik som ger positiva effekter på hälsan.

Rollen som Kurator.
Du ska arbeta med individuella stödsamtal för de boende samt även närstående vid behov. Samtalen kan ha formen av kris- sorge- och existentiella samtal. Ålderdom, sjukdom samt flytten till ett äldreboende kan utlösa kriser av olika slag. Många äldre har behov av att få tala om existentiella frågor. Tidigare traumatiska händelser i livet kan aktualiseras med den ökade sårbarhet som kan följa med åldrande och sjukdom. En målsättning med samtalen kan vara att stödja den boende i att finna en mening med det som varit och det som är, en minskad oro och acceptans. Många äldre har en önskan om att få knyta ihop sitt liv, att få tala om händelser i barndom, ungdom och vuxenliv. Som arbetsuppgift ingår även att handleda personal, hålla i livsberättargrupper och jobba aktivt med värdegrundsfrågor.

För att motsvara de kompetenskrav som vi ställer på dig är det en förutsättning att du är utbildad socionom eller har likvärdig utbildning gärna med erfarenhet från äldreomsorg. Meriterande är vidareutbildning i psykoterapi, steg 1. Du är intresserad av att jobba i en äldreomsorg som utgår från individen i ett helhetsperspektiv. Du har lätt för att arbeta såväl självständigt som i team. Du har en positiv inställning och ser som ditt självklara ansvar att bidra till ett positivt arbetsklimat.

Tjänsten är en tillsvidareanställning 80 %. Provanställning tillämpas
Tillträde enligt överenskommelse.
Intervjuer sker löpande.

Vi tar endast emot ansökan via e-post på denna sida.

Vid frågor kontakta VC Svjetlana Blagojevic
A&O Temabo AB, Kampementet
Kampementsgatan 2B, 115 38 Stockholm
Mail: svjetlana.blagojevic@ansvarochomsorg.se

Dela detta jobb

Kurator

A&O Ansvar och Omsorg