halsojobb.se

Som en del av Region Gotland ansvarar hälso- och sjukvårdsförvaltningen för i stort sett all offentligt finansierad hälso- och sjukvård samt tandvård på Gotland. Våra cirka 1500 medarbetare värnar patientens bästa med fokus på trygghet, respekt, integritet och tillgänglighet.

Rehabenheten på Visby lasarettet ger kuratorsinsatser, dietistinsatser, arbetsterapi- och sjukgymnastikinsatser till lasarettets avdelningar och mottagningar. Välkommen att söka en tjänst som kurator i vår enhet.

Arbetsuppgifter

Vi är ett team med mycket erfarenhet som söker dig som vill utvecklas tillsammans med oss. Kuratorns verksamhetsuppdrag är att med psykosociala insatser bidra till att patienten erhåller en tillfredsställande vård, behandling och rehabilitering. Vi erbjuder handledning och friskvård på arbetstid.
Du kommer att vara en av våra sju kuratorer på Visby lasarett och kommer att ansvara för kuratorsinsatser på infektionsavdelning/mottagning, allergi- och hudmottagning, endokrin/diabetesmottagning samt njurenheten. 
Ansvarsområdena kan komma att ändras framöver.

Kuratorsinsatserna består bland annat av: 
- bidra med psykosocial kompetens i teamarbete 
- psykosocial behandling, bestående av behandlingssamtal, motivationsarbete, krisbearbetning, stödsamtal och bearbetande samtal individuellt och i grupp 
- social information och rådgivning till patienter, anhöriga och personal

Kvalifikationskrav

Du som söker har socionomexamen. 
Du skall ha lätt för att samarbeta, vara flexibel och kunna arbeta självständigt. Som person är du tydlig i din kommunikation och strukturerad i ditt arbetssätt. Du är lyhörd och är bra på att motivera andra. Arbetet förutsätter att du har förmåga till självständigt arbete och kan leda dig själv men även att du har lätt att samarbeta, då arbetet förutom samarbete i tvärprofessionella team, även kan innehålla kontaktytor utanför den egna verksamheten. I detta ligger också att kunna prioritera bland ärendena. Det är viktigt att du trivs med att utveckla verksamhet och samarbetsformer.
Patienternas behov av kuratorskontakt kan ibland uppstå med kort varsel, vi vill därför att du ska kunna vara anpassningsbar utifrån detta, och klara att hantera akuta situationer.
Vi ser gärna att du har erfarenhet från psykosocialt arbete inom hälso- och sjukvård. Erfarenhet av att arbeta inom slutenvård på sjukhus är meriterande.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6600 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är drygt 59000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Kontakt

Jenny Beskow
Enhetschef
0498-268396

Görel Eriksson
Facklig representant, SACO
0498-268801

Logga

Kurator

Företag Region Gotland
Ort
Utgår

2019-04-07

Ansök nu

Dela detta jobb