halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

Kontaktpersonsamordnare

Ort
Kategorier
Utgår

2022-07-17

Ansök nu

Kontaktpersonsamordnare

LULEÅ + VÄRLDENS FRAMTID + MIDNATTSSOL + SKÄRGÅRD + NÄRHET + KARRIÄR + UNIVERSITETSSTAD + VÄRLDSARV + DRÖMARBETE + TRYGGHET + GRÖN INDUSTRI + LIVSPUSSEL + NATUR + KULTUR + NÖJESLIV + SPÄNNANDE JOBB + SPELA ROLL + DU

Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med ungefär 7 000 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för kommunens 78 500 invånare. Med andra ord så spelar vi en viktig roll. Varje dag, året om, för Luleå. Vill du också spela roll?

Socialförvaltningen har medborgarnas behov i centrum och utgår ifrån socialnämndens vision "Meningsfullt liv i Luleå". Med kvalitet, engagemang, omsorg och förståelse ska vi, inom ramen för vårt uppdrag och gällande lagstiftning, tillgodose behov som uppfyller våra medborgares önskemål.

Socialförvaltningen är indelad i verksamhetsområdena Folkhälsa och hälso- och sjukvård, Stöd och service, Socialpsykiatri och öppenvård, Myndighetsutövning socialtjänst samt Vård och omsorg.

ARBETSUPPGIFTER
Som kontaktpersonsamordnare arbetar du med samordning på individnivå för personer som har beslut om kontaktperson enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och Socialtjänstlagen (SoL). I uppdraget ingår att aktivt arbeta med att utveckla formerna för en effektiv och rättssäker kontaktpersonsamordning. Det innefattar att ansvara för rekrytering av kontaktpersoner, verkställa beslut om kontaktperson, kontakter med brukare och handläggare, dokumentation, omvärldsbevakning samt utbildning/handledning för kontaktpersoner. Som kontaktpersonsamordnare har du en samlad information om nya och pågående ärenden samt om personer som har behov av förändrad verkställighet. I arbetsuppgifterna ingår att, i samråd med handläggare "matcha" individens behov och i möjligaste mån tillgodose önskemål om kontaktperson.

Du ansvarar för information till den enskilde, dennes företrädare, kontaktpersoner, socialsekreterare och LSS-biståndshandläggare om tänkt planering. Dokumentation i personakt kring verkställighet. Du tar fram underlag för statistik och redovisar detta till parter internt och externt.

Som kontaktpersonsamordnare har du ett fokus på kvalitet och utveckling med individen i centrum. Samverkan är en viktig del i arbetet och du har nära samarbete med LSS-handläggare och socialsekreterare, administratörer och andra samverkanspartners både internt och externt. Kontaktpersonsamordnaren är underställd enhetschef.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har intresse av att arbeta med människor och har en kulturell ödmjukhet och förståelse för komplexiteten i mötet mellan olika kulturer. Du är kommunikativ, har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du trivs med att vara spindeln i nätet, hjälpa och stödja människor i utsatta situationer. Du är initiativrik, förändrings- och utvecklingsinriktad, har idéer, prövar gärna nya arbetssätt, utvecklar metoder och motiveras av att utveckla verksamheten. Arbetet ställer krav på personlig mognad, att du är stabil, trygg och har god självkännedom. Egenskaper vi sätter stort värde på är att du har en god samarbetsförmåga, är engagerad samt har god förmåga att skapa ett gott samarbetsklimat. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper och att du är rätt person för uppdraget.

Du har universitetsutbildning med inriktning mot social omsorg, socionom, beteendevetenskap, psykologi, sociologi eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med liknande arbetsuppgifter samt att du har kunskap om aktuell lagstiftning inom området. Du har mycket god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift, har god datavana och är van att använda olika IT-baserade verktyg som stöd i ditt dagliga arbete.

ÖVRIGT
För dig vill vi skapa de bästa förutsättningarna för ett hållbart arbetsliv. Hos oss är det viktigt att du utvecklas, trivs, mår bra och känner arbetsglädje. Vi har många förmåner som bland annat friskvårdsbidrag och möjlighet att hyra boende i Riksgränsen och Stockholm.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet och deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Tips!
Nyfiken på Luleå? www.flyttatilllulea.se
Nyfiken på jobb? www.jobbailuleakommun.se
Följ oss på Luleå kommuns LinkedIn

Dela detta jobb

logo
Kontaktpersonsamordnare

Luleå kommun - Socialförvaltningen