halsojobb.se

Avdelning barn och ungdom myndighet

Vill du göra skillnad för barn och ungdomar i Uppsala? Vill du arbeta med barn som beviljats kontaktfamilj? Då är du välkommmen till socialförvaltningen!

Uppsala växer och här på socialförvaltningen finns det stora möjligheter till utveckling och variation och flera satsningar görs på att utveckla vårt kvalitetsarbete inom olika områden. Vi är en av Sveriges största socialtjänster och här ryms myndighetsutövning och interna insatser (HVB-hem och omfattande verksamheter inom öppenvård) under samma tak. Vi fortsätter arbetet med att stärka våra chefer och medarbetare utifrån modellen effektiva team och med implementeringen av vår introduktions- och kompetensutvecklingsplan. Vi söker dig som tycker detta låter spännande och vill vara med och påverka genom inflytande, samverkan och utveckling. Varmt välkommen med din ansökan!

Ditt uppdrag
Som kontaktfamiljssekreterare är du ansvarig för att ta emot remisser från utredningsenheterna efter beslut om att ett barn ska beviljas kontaktfamilj. Du ska matcha barnet med de familjer som finns tillgängliga. Om barnets föräldrar har ett eget förslag utreder du detta tillsammans med en kollega på rekryteringsenheten för att se om det är ett lämpligt förslag. Innan du presenterar en kontaktfamilj för barnet och dess vårndadshavare gör du minst ett hembesök i familjen för att få en egen bild av familjens liv och möjligheter samt eventuella svårigheter.

Du arbetar i tätt samarbete med utredande socialsekreterare som beslutat om insatsen samt med rekryteringsenheten som ansvarar för sökandet och utredandet av tilltänkta familjer. När det är klart vilken familj barnet kommer att få är du ansvarig för att skriva ett avtal med kontaktfamiljen, besluta om vilken ersättning de ska få enligt kommunförbundets riktlinjer samt introducera barnet i familjen. Efter ungefär tre månader ska ett uppföljande samtal hållas för att se hur det går och om genomförandeplanen är korrekt.

I din roll ingår regelbunden kontakt med kontaktfamiljer för att höra vilket stöd de behöver. Du är även ansvarig för att ta emot den månatliga timrapporten. Minst var 6:e månad görs en uppdatering för att se om behovet kvarstår och om genomförandeplanen följs.

I dagsläget finns det fyra heltidstjänster som kontaktfamiljssekreterare.

Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomutbildning eller annan högskoleutbildning som bedöms likvärdig samt kunskaper inom BBiC.

Du har tidigare erfarenhet av socialt arbete inom barn och ungdom. Det är meriterande om du också har erfarenhet av myndighetsutövning inom området eller av arbete med familjehem/kontaktfamiljer.

Körkort och vana av att arbeta digitalt i olika system är en förutsättning för att klara arbetet och även goda kunskaper i både skriftlig och muntlig svenska. Det är meriterande om du har utbildning inom Signs of Safety och vana av att arbeta i systemet Procapita.

Som person är du en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Du har en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Vidare är du flexibel och har förmågan att se möjligheter i förändringar. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta Catharina Molin, enhetschef, 018-727 64 72.

Fackliga företrädare:
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24
Vision, Lena Florén, 018-727 24 30

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 04.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Kontaktfamiljssekreterare

Företag Uppsala kommun
Ort
Utgår

2019-12-15

Ansök nu

Dela detta jobb