halsojobb.se

Kombinationstjänst – sjuksköterska inom rehabiliteringsmedicin

Ort
Utgår

2020-11-01

Ansök nu

Kombinationstjänst – sjuksköterska inom rehabiliteringsmedicin

Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken Stockholm, Danderyds sjukhus AB är en länsövergripande klinik. Vi bedriver högspecialiserad rehabilitering av patienter inom områdena hjärnskada, kronisk smärta, postpolio, neuromuskulära sjukdomar, vuxenhabilitering samt försäkringsmedicin. Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken Stockholm är ackrediterad enligt CARF (Commission on Accreditation of Rehabilitation Facilities).  
Vi söker nu intresserade och engagerade sjuksköterskor för sektionsövergripande kombinationstjänster på klinikens slutenvård och öppenvårdens rehabmottagning
Rehabmottagningen inrymmer flera verksamheter; hjärnskademottagning, postpoliomottagning samt tonusmottagning. Till de olika mottagningarna är teaminsatser i varierande grad knutna. Till slutenvården kommer patienter med medelsvår till mycket svår förvärvad hjärnskada i ett tidigt skede efter insjuknandet/skadetillfället. Vanligaste orsakerna är stroke eller trauma. Till oss kommer även patienter som drabbats av Covid-19, som är i behov av högspecialiserad rehabilitering. För vår patientgrupp är vårdtiden oftast lite längre, vilket bidrar till att vi lär känna våra patienter och deras närstående väl. Vi bedriver elektiv vård med planerade intag och utskrivningar.
Arbetsuppgifter: 
Sjuksköterskerollen är navet på Rehabmottagningen. Uppgifterna är varierande som t.ex. förberedelser och samarbete med läkare vid ny- och återbesök, delaktighet i remisshantering, delaktighet vid spasticitetsbehandlingar där läkemedelshantering- och beställning ingår samt telefonrådgivning och arbete med livsstilsfaktorer för patienterna i postpolioteamet. Du har kontakt med flera team och ett visst samordningsansvar på tonusmottagningen.
På slutenvården arbetar du i ett team bestående av sjuksköterska, undersköterska, läkare, arbetsterapeut, fysioterapeut/sjukgymnast, kurator, logoped och psykolog. Din främsta uppgift är att inom omvårdnad optimera förutsättningarna för patientens rehabilitering. Teamet tar gemensamma beslut med patient och närstående i centrum.
Kvalifikationer:
Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska och som har arbetat några år i yrket. Du är säker i din yrkes- och arbetsledarroll samt trygg med att kunna fatta beslut när det behövs. Du trivs med att jobba i team mot gemensamma mål likväl som att jobba självständigt. Du har intresse för att driva förändrings- och förbättringsarbete. Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper som lyhördhet och samarbetsförmåga. Du bör vara flexibel och ha god förmåga att organisera och prioritera samt lätt för att uttrycka dig i tal och skrift. Erfarenhet av handledning och pedagogiskt arbete är en merit, liksom av forsknings- och utvecklingsfrågor då arbetet är förlagt på en universitetsklinik. Meriterande är också erfarenhet av neurorehabilitering.
Anställningsform: 
Tillsvidare 100%, dagtid på mottagningen och enligt fast schema på slutenvården enligt avtal om 38,25 h/v.
Övrig information: 
Ansökningarna hanteras löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag har passerat.

Dela detta jobb

Kombinationstjänst – sjuksköterska inom rehabiliteringsmedicin

Danderyds Sjukhus AB