halsojobb.se

Klinisk farmaceut

Ort
Kategorier
Utgår

2020-08-23

Ansök nu

Klinisk farmaceut

Drömmer du om att arbeta i en liten arbetsgrupp där du är en del av ett väl sammansvetsat team som jobbar fokuserat tillsammans för att bota de svårast sjuka patienterna? Är du intresserad av att arbeta med den mest avancerade intensivvården i Sverige med allt från nyfödda till äldre? Vi behöver fler livräddare och söker därför efter dig som är legitimerad apotekare i rollen som klinisk farmaceut.

Vi erbjuder

Drömmer du om att arbeta i en liten arbetsgrupp där du är en del av ett väl sammansvetsat team som jobbar fokuserat tillsammans för att bota de svårast sjuka patienterna? Är du intresserad av att arbeta med den mest avancerade intensivvården i Sverige med allt från nyfödda till äldre?

På ECMO Centrum får du möjlighet att utmana alla dina förmågor till det yttersta. Vi räddar livet på de patienter som inte den konventionella intensivvården klarar av genom att ge konstgjord syresättning utanför kroppen.

Vi erbjuder inskolning till området och vidare kompetensutveckling. Beroende på din bakgrund kommer vi tillsammans med dig utveckla dina kunskaper inom området. Självklart får du också ta del av de förmåner som Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder.

Vi behöver fler livräddare och söker därför efter dig som är legitimerad apotekare i rollen som klinisk farmaceut. Arbetet på ECMO förutsätter ständig utveckling - vi söker dagligen efter nya vägar att säkra och förbättra livet för våra patienter - från spädbarnstid till ålderdom.

Om tjänsten

Tjänsten är patientnära i en klinisk intensivvårdsverksamhet. Du kommer arbeta tillsammans med andra professioner som sjuksköterksor och läkare. I vårdteamet kommer du tillsammans med de andra aktivt arbeta med att utveckla vården för de enskilda pateinterna.

Din anställning kommer vara under första linjechef på avdelningen och de huvudsakliga arbetsuppgifterna blir att i den dagliga verksamheten arbeta och utveckla läkemedelsrutiner och läkemedelshantering. Du kommer utveckla läkemedelsgenomgångar och dagligen genomföra dessa samt riskanalyser kring läkemedelsprodukter som ska finnas i läkemedelsrummet. Du förväntas bedöma behov och genomföra riskreducerande åtgärder i form av exempelvis utbildning. Du arbetar under Socialstyrelsen författning 2017:37. Du kommer jobba nära barnläkemedelsgruppen på Astrid Lindgrens Barnsjukhus tillsammans med andra farmaceuter.

Vi söker

Apotekare med dokumenterad klinisk farmaceutisk erfarenhet.

Kvalifikationer 

Krav:  
- Legitimerad apotekare 
- Klinisk farmaceutisk erfarenhet

Meriterande:  
- Magisterprogrammet i klinisk farmaci
- Erfarenhet av arbete med intensivvård eller barnfarmaci

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

  1. Personligt brev  
  2. CV
  3. Övriga bilagor ( bilagor bifogas i förekommande fall)  

- Yrkeslegitimation  

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Till oss kommer svårt sjuka barn från hela landet. Vi vårdar barn med kroniska sjukdomar, medfödda missbildningar, olika akuta tillstånd och tar hand om för tidigt födda barn. Temat bedriver specialiserad och högspecialiserad vård, och har ett rikssjukvårdsuppdrag för viss avancerad barn- och ungdomskirurgi.

Med ca 2200 medarbetare är Tema Barn - Astrid Lindgrens Barnsjukhus verksamt inom sju medicinska enheter och fyra omvårdnadsområden. Temat är organiserat i 20 patientflöden och ca160 patientgrupper inom barnsjukvårdsområdet.

Vi tar emot ca 180 000 patientbesök per år, varav 55 000 akuta besök och har en omfattande klinisk forskning, utveckling och undervisning med brett internationellt samarbete. Vård bedrivs på Karolinska Universitetssjukhuset i Solna och i Huddinge samt på Danderyds sjukhus.

Har du frågor kring rekryteringsprocessen? Kika gärna på våra hemsida där du hittar samlade frågor och svar om hur vi arbetar med rekrytering på Karolinska Universitetssjukhuset.

https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Dela detta jobb

Klinisk farmaceut

Karolinska Universitetssjukhuset