halsojobb.se

-->

Kemist till Karolinska

Ort
Kategorier
Utgår

2020-08-10

Ansök nu

Kemist till Karolinska

Vi erbjuder

En dynamisk och kreativ arbetsmiljö präglad av uttalat lagarbete med nyfiken, initiativuppmuntrande och engagerad personal med ungdomligt sinnelag.

Vi utökar och söker därför en kemist till Sektion Biokemi där vi för närvarande är tretton kemister och läkare. Sektionen hör till Klinisk kemi på Karolinska Universitetslaboratoriet.

Klinisk kemi omfattar laboratorierna vid universitetssjukhusen i Solna och Huddinge samt vid Danderyds sjukhus, Södersjukhuset, Södertälje sjukhus och Norrtälje sjukhus.

Om tjänsten

Du ansvarar för en grupp mätmetoder (allmän- och immunkemi), vilket innefattar metodunderhåll, bistånd vid felsökning och stöd till den laborerande personalen. Du har ansvar för kvalitetssäkring med därtill hörande dokumentation och parametersättning i laboratoriedatasystemet (FlexLab); verifiering av metoders prestanda och jämförelser av mätmetoder; förbättring av befintliga mätmetoder samt utveckling och driftsättning av nya metoder i samråd med medicinskt ansvariga. Till uppgifterna hör att bistå övrig personal inom Klinisk kemi med övergripande kemistuppgifter såsom arbete i projektform.

Kemister och läkare arbetar tillsammans med ansvar för sin del av ämnesområdet på de nämnda laboratorierna. Du kommer att ha din basplacering vid Karolinska Universitetssjukhuset i Solna eller Huddinge och arbetar i team med biomedicinska analytiker vid samtliga laboratorier inom Klinisk kemi. Arbetet utförs i regel under kontorstid med möjlighet till flex-arbetstid inom vissa ramar.

Det kliniska arbetet bedrivs i nära samarbete med FoU-verksamheten inom berörda institutioner vid Karolinska Institutet.

Vi söker

Vi söker dig med övertygande social kompetens som har förmåga till tvärprofessionellt tänkande och samarbete. Du ska ha lätt för att strukturera ditt arbete, söka och prioritera information samt kunna arbeta självständigt. Du ska vara noggrann, innovativ och intresserad av övriga utmaningar inom Klinisk kemi. Att kunna arbeta mot långsiktiga mål och att samtidigt ha en beredskap för att lösa akuta problem är grundläggande. Vi söker dig med hög stresstolerans.

Kvalifikationer 

Vi söker dig med högskoleutbildning (magisterexamen, civilingenjörsexamen eller motsvarande) inom kemi, biokemi, bioteknik, biologi, molekylärbiologi eller annat relevant område. Mycket goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift, god stilistisk förmåga och god datorvana krävs.

Erfarenhet från arbete på ackrediterat sjukhuslaboratorium är meriterande liksom intresse för IT och databehandling samt fallenhet att hantera nya mjukvaror. Kunskaper inom statistik är meriterande liksom vana att hantera laboratorieinformationssystem. Erfarenheter från forskning inom biokemi välkomnas. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV

3. Övriga bilagor (bifogas i förekommande fall)  

- Yrkeslegitimation  

Intervjuer kan påbörjas innan annonstidens utgång och eventuellt tillämpas provanställning. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Karolinska Universitetslaboratoriet har en nationellt ledande roll inom laboratoriemedicin. Vår kompetens finns inom alla laboratoriemedicinska discipliner. Vi bedriver forskning och utveckling i framkant tillsammans med Karolinska Institutet och med närmare 20 miljoner kliniska analyser årligen utgör vi en central del av sjukvården.  

Vi är cirka 2300 medarbetare vid Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge och Solna, Blodcentralerna i Stockholm, Danderyds sjukhus, Norrtälje sjukhus, Södersjukhuset och Södertälje sjukhus samt på närmare 70 provtagningsenheter i öppenvården. 

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

Dela detta jobb

Kemist till Karolinska

Karolinska Universitetssjukhuset