halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Iris söker Synpedagog till Stockholm!

Företag Iris Sverige AB
Ort
Kategorier
Utgår

2022-10-31

Ansök nu

Iris söker Synpedagog till Stockholm!

I över 100 år har Iris arbetat med individens utveckling. Idag är uppdraget att erbjuda individanpassad utbildning och utveckling i hela landet. Iris arbetar brett med att stötta personer till att ta sitt nästa steg på arbetsmarknaden. Detta gör vi genom utbildning som SFI, kommunal vuxenutbildning och företagsutbildningar. Genom arbetsmarknadsinsatser och jobbmatchning samt genom utredningar och anpassningar. Iris är en del av Irisgruppen som är en av Sveriges ledande aktörer för effektiv utbildning och stödinsatser för vuxna. Irisgruppen, som består av verksamheterna Iris och Medlearn, har en omsättning på cirka 400 MSEK och drygt 550 anställda på 80 orter runtom i Sverige. Visionen är att realisera drömmar. Genom våra insatser där varje individ når sin fulla potential skapar vi ett bättre samhälle med minskad arbetslöshet och ökad integration. Iris eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Se filmen om Iris, läs mer på iris.se och irisgruppen.se.

Arbetssökande personer med synnedsättning har svårare att hävda sig på arbetsmarknaden jämfört med många andra arbetssökande, vilket bland annat tydliggjordes i en attitydundersökning som genomfördes och presenterades av Synskadades riksförbund under 2016. Vi söker nu dig som vill göra skillnad på riktigt, som kan bidra till att fler personer kommer ut i arbete eller studier. 
  
Dina arbetsuppgifter 
Till vår verksamhet i Stockholm söker vi en Synpedagog till uppdraget Arbetsmarknadsutbildning för personer med synnedsättning. Uppdraget syftar till att deltagaren genom pedagogiskt stöd ska komma ut i en anställning eller påbörja vidare utbildning. Personerna som går denna arbetsmarknadsutbildning har en synnedsättning eller är blinda och gruppen är heterogen med olika studie- och yrkesbakgrunder. Som Synpedagog ansvarar du för planering, genomförande, uppföljning och dokumentation inom uppdraget. Du arbetar med kartläggning och personlig inventering och därefter påbörjas förberedande och orienterande insatser utifrån individens förutsättningar att nå arbete eller vidare studier. Mycket kontakt och samverkan sker med Arbetsförmedlingen, Synverksamheten, socialtjänsten och arbetsgivare. 

Din profil 


Erfarenhetskrav:

 • Utbildad Synpedagog/Synrehabiliterare/arbetsterapeut med synkompetens.

 • Minst ett (1) års erfarenhet av arbete med målgruppen personer med synnedsättning.

 • Dokumenterade kunskaper kring synnedsättningar och dess konsekvenser, samt om kompensatoriska metoder och hjälpmedel för personer med synnedsättningar.

 • Dokumenterad kunskap i att kunna utbilda personer i förstorings- och skärmuppläsningsprogram i kombination med bland annat Microsoft Office.

  Som person är du självgående och strukturerad, vilket innebär att du har förmåga att prioritera bland arbetsuppgifter och att hålla uppsatta tidsramar. Du är även flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter samt har god samarbetsförmåga. Du har ett coachande förhållningssätt och vana att arbeta med kompensatoriska hjälpmedel. 

  Vårt erbjudande 
  Vi erbjuder en tjänst inom en ledande utbildningskoncern där vi arbetar över bolagsgränserna för att utbyta kunskap och driva utvecklingen framåt. Tillsammans skapar vi en lärande organisation som ständigt ökar sin totala kompetens, därför satsar vi på din kompetensutveckling. Vi värnar om en hållbar arbetsplats där alla ska känna arbetsglädje. Du kommer att få arbeta i en dynamisk miljö där du får möjlighet att utvecklas tillsammans med kompetenta kollegor.  Iris värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.   

  Ytterligare information 
  Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tjänsten inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde sker enligt överenskommelse.

  För frågor kring tjänsten, kontakta Elisabeth Mikander 0155-40 10 23. För frågor kring processen, maila: iris.rekrytering@iris.se. 

  Urval sker löpande och vi ser därför gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 31 oktober.


 
Varmt välkommen med din ansökan!

 

Dela detta jobb

logga
Iris söker Synpedagog till Stockholm!

Iris Sverige AB