halsojobb.se

Iris söker synpedagog i Göteborg

Företag Iris
Ort
Kategorier
Utgår

2019-06-30

Ansök nu

Iris söker synpedagog i Göteborg

Iris har hjälpt människor från utanförskap till egen försörjning i över hundra år. Än idag arbetar Iris för att möjliggöra inträde på arbetsmarknaden genom att erbjuda funktionsstärkande insatser, integration och matchning. Iris är en del av Irisgruppen som är en av Sveriges ledande aktörer för effektiv utbildning och stödinsatser för vuxna i syfte att nå egen försörjning. Irisgruppen som består av verksamheterna Iris, Medlearn och Competens har en omsättning på cirka 450 MSEK och drygt 600 anställda på ca 80 orter runtom i Sverige. Visionen är att genom våra insatser där varje individ når sin fulla potential skapa ett bättre samhälle med minskad arbetslöshet och ökad integration. Läs gärna mer på www.iris.se och www.irisgruppen.se.

Iris söker synpedagog i Göteborg

Arbetssökande personer med synnedsättning har svårare att hävda sig på arbetsmarknaden jämfört med många andra arbetssökande, vilket bland annat tydliggjordes i en attitydundersökning som genomfördes och presenterades av Synskadades riksförbund under 2016. Vi söker nu dig som vill göra skillnad på riktigt, som kan bidra till att fler personer kommer ut i arbete eller studier. 
  
Dina arbetsuppgifter 
Till vår verksamhet i Göteborg söker vi en synpedagog till uppdraget arbetsmarknadsutbildning för personer med synnedsättning. Uppdraget syftar till att deltagaren genom pedagogiskt stöd ska komma ut i en anställning eller påbörja vidare utbildning. Personerna som går denna arbetsmarknadsutbildning har en synsvaghet eller är blinda och gruppen är heterogen med olika studie- och yrkesbakgrunder. Som synpedagog ansvarar du för planering, genomförande, uppföljning och dokumentation inom uppdraget. Du arbetar med kartläggning och personlig inventering och därefter påbörjas förberedande och orienterande insatser utifrån individens förutsättningar att nå arbete eller vidare studier. Mycket kontakt och samverkan sker med Arbetsförmedlingen, Synverksamheten, socialtjänsten och arbetsgivare. 

Din profil 
Vi söker dig som är utbildad synpedagog alt. utbildad synrehabiliterare alt. arbetsterapeut med synkompetens och har minst ett års arbete med personer med synnedsättning. Som person är du självgående och strukturerad, vilket innebär att du har förmåga att prioritera bland arbetsuppgifter och att hålla uppsatta tidsramar. Du är även flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter samt har god samarbetsförmåga. Du har ett coachande förhållningssätt och vana att arbeta med kompensatoriska hjälpmedel. 

Vårt erbjudande 
Vi erbjuder en tjänst inom en ledande utbildningskoncern där vi arbetar över bolagsgränserna för att utbyta kunskap och driva utvecklingen framåt. Tillsammans skapar vi en lärande organisation som ständigt ökar sin totala kompetens, därför satsar vi på din kompetensutveckling. Vi värnar om en hållbar arbetsplats där alla ska känna arbetsglädje. Du kommer att få arbeta i en dynamisk miljö där du får möjlighet att utvecklas tillsammans med kompetenta kollegor.  Iris värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.   

Ytterligare information 
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid. Tjänsten inleds med 6 månaders provanställning. Tillträde enligt överenskommelse. 

För frågor kring tjänsten, kontakta regionchef Christer Ivarsson Österberg: 031-760 35 57. För frågor kring processen, maila: iris.rekrytering@iris.se

Urval sker löpande och vi ser därför gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 30 juni. Varmt välkommen med din ansökan!

ANSÖKAN

Ansök snabbt genom att fylla i din e-post nedan och välj fortsätt.

Dela detta jobb

Iris söker synpedagog i Göteborg

Iris