halsojobb.se

Iris söker hälso- och friskvårdsansvarig i Gävle

Företag Iris
Ort
Utgår

2019-03-31

Ansök nu

Iris söker hälso- och friskvårdsansvarig i Gävle

Iris har hjälpt människor från utanförskap till egen försörjning i över hundra år. Än idag arbetar Iris för att möjliggöra inträde på arbetsmarknaden genom att erbjuda funktionsstärkande insatser, integration och matchning. Iris är en del av Irisgruppen som är en av Sveriges ledande aktörer för effektiv utbildning och stödinsatser för vuxna i syfte att nå egen försörjning. Irisgruppen som består av verksamheterna Iris, Medlearn och Competens har en omsättning på cirka 450 MSEK och drygt 600 anställda på ca 80 orter runtom i Sverige. Visionen är att genom våra insatser där varje individ når sin fulla potential skapa ett bättre samhälle med minskad arbetslöshet och ökad integration. Läs gärna mer på www.iris.se och www.irisgruppen.se.

Vill du medverka till att våra deltagare klargör sina förutsättningar inför framtida arbetsliv?  
Att utreda arbetsförutsättningar handlar om att finna resurser och möjligheter i relation till arbetsuppgifter och arbetsmiljö. Gemensamt med deltagaren fokuserar du på hens möjligheter och river hinder. Vi kallar det ”Unika lösningar för unika människor”.

Dina arbetsuppgifter 
Vi söker hälso- och friskvårdsansvarig till tjänsten Introduktion till arbete i Skellefteå, som avser att stödja arbetssökande i behov av stärkande arbetsförberedande insatser så att de ska kunna tillgodogöra sig något av Arbetsförmedlingens tjänsteutbud, få arbete, eller påbörja studier.
Som pedagogiskt ansvarig för hälsa och friskvårdsaktiviteter säkerställer du kvaliteten i planeringen och genomförandet av hälsa och friskvårdsaktiviteter, så att tjänsten ger förutsättningar för deltagarna att få bättre hälsa och bli bättre rustad för återgång till arbetslivet. Du kombinerar detta ansvar med rollen som arbetskonsulent, där du ger handledning inviduellt och i grupp, i syfte att stödja deltagare i att uppnå olika delmål. Arbetskonsulenten lotsar deltagare och bidrar till ökad självkännedom och medvetenhet om hur de egna resurserna kan användas för att uppnå slutmålet – arbete eller studier.

Du skall ha erfarenhet av arbetslivsinriktad rehabilitering som omfattar något av följande:

• Arbete med individer som står långt från arbetsmarknaden
• Individsamtal
• Gruppsamtal
• Stödjande/motiverande samtal
• Vägledande, bedömande, utredande, rehabiliterande och arbetsförberedande insatser
• Dokumentation av rekommendation och utlåtanden
• Rådgivning och kompetensöverföring
• Arbeta med människor med olika språkliga och kulturella bakgrunder

Din profil  
• Minst två års högskoleutbildning inom något av följande områden:
Hälsopedagogik, Hälsovetenskap, Fysioterapi, Arbetsterapi
• Minst två års erfarenhet på minst halvtid av friskvårdande insatser/hälsofrämjande arbete för personer med och utan funktionsnedsättning och/eller arbetslivsinriktad rehabilitering under de senaste fem åren, räknat från sista anbudsdag.

Det är meriterande om du gått Steg 1 grundläggande psykoterapiutbildning. Vi söker dig med personliga egenskaper som att du har lätt att engagera och motivera andra människor. Du är en strukturerad och ansvarsmedveten person. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten.
 
Vi erbjuder
Vi erbjuder en tjänst inom en ledande utbildningskoncern där vi arbetar över bolagsgränserna för att utbyta kunskap och driva utvecklingen framåt. Tillsammans skapar vi en lärande organisation som ständigt ökar sin totala kompetens, därför satsar vi på din kompetensutveckling. Vi värnar om en hållbar arbetsplats där alla ska känna arbetsglädje. Våra verksamheter har en gemensam värdegrund och pedagogisk plattform. Iris värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Våra verksamheter har en gemensam värdegrund och pedagogisk plattform. Iris eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. 

Ytterligare information 
Tjänsten är i företaget Iris, på uppdrag av arbetsförmedlingen. 
Det är en tillsvidare anställning med 6 månaders provanställning. 

För frågor kring tjänsten, kontakta Regionchef Per Lundgren, 090-999 52 05. För frågor kring processen, kontakta: iris.rekrytering@iris.se. 

Skickar in din ansökan via vår hemsida www.iris.se så snart som möjligt dock senast den 31 mars. Tjänsten tillsätts om erforderliga beslut tas. 

Dela detta jobb

Iris söker hälso- och friskvårdsansvarig i Gävle

Iris