halsojobb.se

logga

Iris söker en engagerad arbetsterapeut till Västervik!

Företag Iris Sverige AB
Ort
Kategorier
Utgår

2021-10-31

Ansök nu

Iris söker en engagerad arbetsterapeut till Västervik!

I över 100 år har Iris arbetat med individens utveckling. Idag är uppdraget att erbjuda individanpassad utbildning och utveckling i hela landet. Iris arbetar brett med att stötta personer till att ta sitt nästa steg på arbetsmarknaden. Detta gör vi genom utbildning som SFI, kommunal vuxenutbildning och företagsutbildningar. Genom arbetsmarknadsinsatser och jobbmatchning samt genom utredningar och anpassningar. Iris är en del av Irisgruppen som är en av Sveriges ledande aktörer för effektiv utbildning och stödinsatser för vuxna. Irisgruppen, som består av verksamheterna Iris och Medlearn, har en omsättning på cirka 400 MSEK och drygt 550 anställda på 80 orter runtom i Sverige. Visionen är att realisera drömmar. Genom våra insatser där varje individ når sin fulla potential skapar vi ett bättre samhälle med minskad arbetslöshet och ökad integration. Iris eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten. Se filmen om Iris, läs mer på iris.se och irisgruppen.se.

- Vill du vara med och bidra till att människor når sin fulla potential?
- Vill du medverka till att våra deltagare klargör sina förutsättningar inför framtida arbetsliv?

Om du har svarat ja på dessa frågor har du hittat rätt!


Varför ska jag välja Iris som arbetsgivare?
Vi erbjuder en spännande och utvecklande tjänst inom affärsområdet Arbetsmarknad. Du kommer få arbeta självständigt men samtidigt erbjudas kollegialt stöd och kompetensutveckling. Vi på Iris Arbetsmarknad arbetar tillsammans mot ett gemensamt mål – att stötta personer till att ta ett nästa steg på arbetsmarknaden.

Varmt välkommen till Irisgänget som erbjuder dig inkludering, mångfald, utvecklingsmöjligheter och arbetsglädje!

Vad är mina arbetsuppgifter?
Att utreda arbetsförutsättningar handlar om att finna resurser och möjligheter i relation till arbetsuppgifter och arbetsmiljö. Gemensamt med deltagaren fokuserar du på hens möjligheter och river hinder. Vi kallar det ”Unika lösningar för unika människor”.
 
Vi söker nu en arbetsterapeut till uppdraget Aktivitetsbaserad Utredningsplats (AUP) som genomförs på vårt kontor i Västervik. Målgruppen i uppdraget är arbetssökande, både med och utan funktionsvariationer, som behöver få sina arbetsförutsättningar utredda.

Arbetsuppgifterna innefattar följande:

- Primärt samordna och genomföra uppdraget inför bedömning av deltagarens arbetsförutsättningar.
- Handleda, instruera, observera deltagare utifrån frågeställning
- Motivera och stödja deltagaren med fokus på lösningar i arbetssituationen
- Arbeta individanpassat utifrån deltagarens förutsättningar
- Anpassa omgivningsfaktorer så att de stödjer deltagarens kapacitet
- Samverka med Arbetsförmedlingens specialister
- Hålla i uppföljningsmöten och avslutande samtal
- Dokumentera aktiviteter och aktivitetsutförande i löpande daganteckningar under utredningstidens gång samt dokumentera i en sammanfattande skriftlig rapport som efter utredningens slut överlämnas till arbetsterapeut på AF
- Övrig administration kopplad till uppdraget

Du kommer att samverka med andra professioner på orten och övriga arbetsterapeutskollegor runt om i landet. Du får vara med och skapa tillväxt till Iris verksamhet.

Vem är du? 
Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut med kunskap i instrumenten Assessment of Work Characteristics (AWC) och Assessment of Work Performance (AWP). Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med olika hjälpmedel.

Som person är du självgående med god förmåga att strukturera och prioritera ditt arbete samt följer upp hur arbetet går framåt. Du är kreativ och anpassar dig till ändrade omständigheter på ett smidigt sätt. Då arbetet innebär daglig kontakt med deltagare, kunder och kollegor är det dessutom viktigt att du har mycket god samarbetsförmåga.

Ytterligare information
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid som inleds med sex månaders provanställning. Tillträde sker snarast eller enligt överenskommelse.

Urval sker löpande så vänta inte med din ansökan! Tjänsten kan tillsättas innan sista ansökningsdag. Sista ansökningsdag är 2021-10-31.

För frågor kring tjänsten kontakta platschef Siri Gillberg på Siri.Gillberg@iris.se eller 0105 161 954. 

För frågor rörande rekryteringsprocessen kontakta HR-avdelningen på iris.rekrytering@iris.se.  

Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

logga
Iris söker en engagerad arbetsterapeut till Västervik!

Iris Sverige AB