halsojobb.se

logga

Iris söker arbetsterapeut till Värnamo

Företag Iris
Ort
Utgår

2020-10-01

Ansök nu

Iris söker arbetsterapeut till Värnamo

I över 100 år har Iris arbetat med individens utveckling. Idag är uppdraget att erbjuda individanpassad utbildning och utveckling i hela landet. Iris arbetar brett med att stötta personer till att ta sitt nästa steg på arbetsmarknaden. Detta gör vi genom utbildning som SFI, kommunal vuxenutbildning och företagsutbildningar. Genom arbetsmarknadsinsatser och jobbmatchning samt genom utredningar och anpassningar. Iris är en del av Irisgruppen som är en av Sveriges ledande aktörer för effektiv utbildning och stödinsatser för vuxna. Irisgruppen, som består av verksamheterna Iris och Medlearn, har en omsättning på cirka 400 MSEK och drygt 550 anställda på 80 orter runtom i Sverige. Visionen är att realisera drömmar. Genom våra insatser där varje individ når sin fulla potential skapar vi ett bättre samhälle med minskad arbetslöshet och ökad integration. Se filmen om Iris, läs mer på iris.se och irisgruppen.se.


Vill du medverka till att våra deltagare klargör sina förutsättningar inför framtida arbetsliv?

Att utreda arbetsförutsättningar handlar om att finna resurser och möjligheter i relation till arbetsuppgifter och arbetsmiljö. Gemensamt med deltagaren fokuserar du på hens möjligheter och river hinder. Vi kallar det ”Unika lösningar för unika människor”.

Dina arbetsuppgifter
Iris söker nu en arbetsterapeut i huvudsak till uppdraget Aktivitetsbaserade utredningsplatser i Värnamo. Målgruppen i uppdraget är arbetssökande, både med och utan funktionsnedsättningar, som behöver få sina arbetsförutsättningar utredda. Arbetet kan även innehålla arbetsuppgifter från övrig verksamhet som t.ex. INAB Introduktion till arbete.

Arbetsuppgifterna innefattar följande:

Primärt samordna och genomföra uppdraget inför bedömning av deltagarens arbetsförutsättningar

Handleda, instruera, observera deltagare samt dokumentera i skriftlig rapport

Motivera och stödja deltagaren med fokus på lösningar i arbetssituationen

Vid behov anpassa omgivningsfaktorer

Kontakt och samarbete med Arbetsförmedlingens specialister

Övrig administration kopplad till uppdraget

Du kommer att arbeta självständigt som arbetsterapeut i uppdraget aktivitetsbaserade utredningsplatser men samverkar med andra kollegor på orten och runt om i landet. Du får vara med och skapa tillväxt till Iris verksamhet i Värnamo.

Din profil
Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut med kunskap i instrumenten Assessment of Work Characteristics (AWC) och Assessment of Work Performance (AWP). Du har erfarenhet av anpassning och utprovning av hjälpmedel.

Som person är du självgående med god förmåga att strukturera och prioritera ditt arbete samt följer upp hur arbetet går framåt. Du är kreativ och anpassar dig till ändrade omständigheter på ett smidigt sätt. Då arbetet innebär daglig kontakt med deltagare, kunder och kollegor är det dessutom viktigt att du har mycket god samarbetsförmåga.

Vi erbjuder
Vi erbjuder en tjänst inom en ledande utbildningskoncern där vi arbetar över bolagsgränserna för att utbyta kunskap och driva utvecklingen framåt. Tillsammans skapar vi en lärande organisation som ständigt ökar sin totala kompetens, därför satsar vi på din kompetensutveckling. Vi värnar om en hållbar arbetsplats där alla ska känna arbetsglädje. 
Iris värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Ytterligare information
Tjänsten är en visstidsanställning på heltid under ett år. Tillträde sker enligt överenskommelse.

För frågor kring tjänsten, kontakta regionchef Inger Carlsson: inger.carlsson@iris.se 
För frågor kring processen, maila: iris.rekrytering@iris.se.

Urval sker löpande och vi ser därför gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt!

Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

logga
Iris söker arbetsterapeut till Värnamo

Iris