halsojobb.se

 • Befattning

  HR Koordinator

 • Stationering

  LKAB, Kiruna/Svappavaara/Malmberget

 • Anställningsform

  Tillsvidareanställning

 • Sista ansökningsdatum

  2020-07-12

 

Om företaget / verksamheten

LKAB är en internationell högteknologisk gruv- och mineralkoncern som bryter och förädlar Norrbottens unika järnmalm för den globala stålmarknaden. Hållbarhet är kärnan i vår affärsidé och vår ambition är att vara ett av de mest innovativa, resurseffektiva och ansvarstagande företagen i branschen. Koncernen, som omsatte cirka 31 miljarder kronor 2019 och har cirka 4 300 anställda i 12 länder, rymmer även industrimineraler, borrsystem, tågtransporter, bergtjänster och fastighetsbolag.

LKAB is an international and high-tech mining and minerals group that mines and upgrades the unique iron ore of northern Sweden for the global steel market. Sustainability is core to our business and our ambition is to be one of the industry’s most innovative, resource-efficient and responsible companies. The group had sales of about SEK 31 billion in 2019 and employs about 4,300 people in 12 countries. Other group business include industrial minerals, drilling systems, rail transport, rockwork services and property management.

Om tjänsten

Om du är en person med en akademisk examen som brinner för digitalisering och framtidens teknik är det här tjänsten för dig!

LKAB har påbörjat en spännande resa där vi digitaliserar våra HR-processer i en övergång från vårt nuvarande PA-system till en modern HCM-lösning och vår ambition är att inom ett par år vara ett av de bästa industriföretagen i Sverige vad gäller ett digitaliserat HR. Vi behöver därför stärka vårt team inom HR Masterdata med ytterligare en medarbetare som kan hjälpa oss på denna resa.

Teamets huvudsakliga uppdrag är att underhålla och vidareutveckla LKAB:s olika HR-system. Vi är rådgivande gentemot verksamheten och utbildar användarna i våra system. Framtagande av HR-relaterade rutiner och lathundar samt enkäter och statistik är en del av arbetet, likväl som att säkerställa kvaliteten på innehållet i systemen, användarvänlighet och att HR-systemen svarar upp till användarnas förväntningar.
I rollen ingår bland annat utbildning av slutanvändare samt att föra dialog med våra leverantörer internt och externt så som vår IT-avdelning samt externa systemleverantörer. Omvärldsbevakning är en del av ditt arbete då vi hela tiden strävar efter att hitta nya möjligheter att leverera våra tjänster på ännu bättre och effektivare sätt samt att ha effektiva HR-system i teknisk framkant. En del av detta kommer innebära att vara uppdaterad i vad som sker med LKAB:s HCM-lösning (som uppdateras två gånger per år) och själv eller med grupper säkerställa att förändringarna skapar mervärde för LKAB samt vid behov via communityn försöka påverka leverantören att ta med av LKAB önskvärda förändringar i kommande releaser.

HR Masterdata är ett inom LKAB relativt nytt team, där det för dig finns en unik möjlighet att få vara med i skapandet av en modern arbetsplats där vi arbetar med digital utveckling med syfte att effektivisera och frigöra tid för värdeskapande HR-arbete för ett av Sveriges äldsta industriföretag. LKAB har en rik historia och har under lång tid varit i yttersta tekniska framkant inom gruvbrytning. Nu vill vi se till att vara i den tekniska framkanten även gällande våra HR-system.

Dina kvalifikationer

Du har erfarenhet av tidigare arbete med en HCM-plattform och/eller en examen från Psykologi- eller Sociologiprogrammet med en PA-inriktning. Detta tillsammans med ett starkt intresse för ny teknik i allmänhet och olika datorsystem i synnerhet. Vi lägger vidare stor vikt vid dina personliga egenskaper och ser gärna att Du är engagerade, analytisk, idérik samt har lätt att lära och är snabb på att ta till dig nya saker.

För att lyckas i rollen har du ett intresse för struktur och ordning samt problemlösning och förbättringsarbete. Att vara förändringsbenägen och agil är en förutsättning för att trivas. Vi söker dig som baserat på kundinsikt och innovation drivs av att utveckla verksamheten, är lösningsorienterad och noggrann samt har en förmåga att skapa goda relationer.

Du arbetar engagerat både inom gruppen samt självständigt. Vidare är du van vid att kommunicera och agera på olika nivåer i en organisation. Du har lätt för att förklara komplexa lösningar på ett lättförståeligt sätt.
Du behärskar det svenska språket flytande och har goda kunskaper i engelska i både tal och skrift. Engagemang, Nytänkande och Ansvar är viktiga ledord för dig i ditt dagliga arbete. För vår arbetsgrupp är det viktigt att ha ett inkluderande klimat där alla känner sig välkomna och vi ser därför fram emot de nya tankar, idéer och synsätt som Du har med dig.

Precis som LKAB i övrigt så eftersträvar vi mångfald och en jämn könsfördelning inom avdelningen.

Körkort B är ett krav för tjänsten.

Vi erbjuder

Ett jobb i en högteknologisk, internationell gruv- och mineralkoncern med storskalig verksamhet på en global, konkurrensutsatt marknad. Vi kan erbjuda friskvård med möjlighet till varierande aktiviteter, tandvård samt andra aktiviteter för vår personal.

Övrig information

Stationeringsort: Malmfälten

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse.

För mer information om tjänsten kontakta rekryterande chef Carola Fagervall på telefon 0980-71988 alternativt e-post: carola.fagervall@lkab.com

För frågor rörande rekryteringsprocessen kontakta gruppchef Pernilla Kettunen på telefon 0980-71747 alternativt e-post: pernilla.kettunen@lkab.com

Inför rekryteringsarbetet har LKAB tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga kontakter

Unionen Kiruna/Svappavaara: Sakari Alanko, 0980-725 08
Unionen Malmberget/Luleå: Per-Ola Eriksson, 0920- 380 76

Akademikerföreningen Kiruna/Svappavaara: Björn Åström 0980-72903
SACO Malmberget/Luleå: Annika Taavoniku 0970- 795 32

Ledarna Kiruna/Svappavaara: Ingegerd Kyrö 0980-710 50
Ledarna Malmberget/Luleå Christer Olofsson 0970-76584

HR goes digital!

Företag LKAB
Ort
Utgår

2020-07-12

Ansök nu

Dela detta jobb