halsojobb.se

Hjärtintensiven och ischemiavdelning M84 söker sjuksköterskor

Ort
Kategorier
Utgår

2019-10-25

Ansök nu

Hjärtintensiven och ischemiavdelning M84 söker sjuksköterskor

Tema Hjärta och Kärls vision är att vara ett nav och kunskapscentrum för patienter i behov av högspecialiserad vård. Temat jobbar integrerat med specialiteter, vård, forskning och utbildning. Vi erbjuder patienter vård inom samtliga områden som berör hjärta och kärl, och vi är ledande i Norden när det gäller att tillämpa och utveckla nya, mer skonsamma minimalinvasiva metoder för att bedriva högspecialiserad hjärtsjukvård.  

 

Temat består av cirka 450 medarbetare. Vi har fyra patientområden inom hjärtsvikt och medfödda hjärtfel: kranskärls- och hjärtklaffsjukdom, arytmi och kärlsjukdom. Inom dessa finns nio patientflöden och en gemensam vårdavdelning. Vården bedrivs både i Solna och Huddinge. Arbetet utförs i nära samarbete med specialiserade funktionsområden inom framförallt Perioperativ Medicin och Intensivvård, Bild och Funktion samt Hälsoprofessioner. Tillsammans följer vi patienten genom hela flödet. 

 

Vi erbjuder

Hjärtintensiven och avdelning M84 ingår i Tema Hjärta och Kärl i Huddinge. Här bedrivs högspecialiserad hjärtsjukvård, främst med inriktning mot ischemi, kranskärl, arytmiutredning, hjärtsvikt och hjärtklaffsjukdom. 

 

HIA har sex specifika hjärtintensivvårdsplatser för patienter med akuta hjärtinfarkter, akut hjärtsvikt eller arytmier. M84 med 5 vårdplatser är en ischemiavdelning där patienter med kranskärlssjukdom vårdas inför och efter kranskärlsröntgen eller andra undersökningar och behandlingar. 

 

I nära anslutning till M84 och Hjärtintensiven har vi avdelning M82 som är en hjärtvårdavdelning där patienter med hjärtsvikt och arytmier vårdas. Vi har även en elektiv veckoavdelning där patienter vårdas inför och efter planerade ingrepp 

M82, M84 och HIA fick i juni 2016 helt nya lokaler som är anpassade efter just vår verksamhet.  

Vi erbjuder en individuell introduktion samt kontinuerliga internutbildningar inom kardiologi. 

 

Du erbjuds även möjlighet till rotation inom enheten för att få en bred kompetens inom hjärta och kärl och testa olika specialiteter. Vi kan till exempel erbjuda rotation mot PCI-enheten eller arytmienheten som ingår i Tema Hjärta och Kärl. 

Tema Hjärta och Kärl satsar just nu på kompetensutveckling. Vi har bland annat på Temat Omvårdnadsansvarig som ansvarar för all forskning och utveckling vad gäller just omvårdnad. Vi kommer att ha Biträdande Universitetssjuksköterskor med inriktning mot HIA-vård. Allt detta kompletteras med SLLs kompetensmodell för att visualisera kompetensutveckling och mål för den enskilde medarbetaren. 

 

Om tjänsten 

På hjärtvårdavdelningarna samt HIA bedrivs avancerad hjärtsjukvård, vilket kräver kvalificerad personal dygnet runt. Arbetet är självständigt och omväxlande. I arbetsuppgifterna ingår fortlöpande observationer, noggrann övervakning samt omvårdnad av hög kvalitet. Vi samarbetar med andra hjärtenheter samt olika laboratorie- och undersökningsenheter.  

På vårdavdelningen arbetar vi vårdpar, där ansvarar man för 5 patienter per vårdlag. På Hjärtintensiven med en högre vårdnivå har man ansvar för 1-2 patienter. På vardagar under kontorstid har vi en koordinator som fördelar arbetet. 

 

Vi söker 

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska. Erfarenhet från hjärtsjukvård eller akutsjukvård är meriterande men inte ett krav. Du har en god samarbetsförmåga och samspelar väl med olika yrkesgrupper. Du är ambitiös, vill utvecklas och vågar ta ansvar. Du kan prioritera i akuta situationer och har en förmåga att arbeta i ett högt arbetstempo. Du bemöter patienter och kollegor med omtanke, respekt samt bidrar med din kunskap och entusiasm. 

 

Kvalifikationer 

Krav: Legitimerad sjuksköterska.

Meriterande: Erfarenhet från hjärtsjukvård eller akutsjukvård dock inte ett krav.  

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

logo

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

 

Karolinska Universitetssjukhuset är idag ett av Europas främsta universitetssjukhus med cirka 16000 medarbetare.     

I Stockholmsregionen har vi ett särskilt ansvar för den högspecialiserade vården och tillsammans med Karolinska Institutet bedriver vi utbildning och världsledande forskning inom en rad olika områden.

Som universitetssjukhus är våra huvuduppdrag forskning, utbildning och utveckling av hälso- och sjukvård. Ett integrerat synsätt på vård, forskning och utbildning präglar såväl organisation och styrning som uppföljningen av vår verksamhet.  www.karolinska.se

Dela detta jobb

Hjärtintensiven och ischemiavdelning M84 söker sjuksköterskor

Karolinska Universitetssjukhuset