halsojobb.se

Hjälpmedel Uppsala Län

Vill du arbeta med att möjliggöra en förbättrad vardag för personer som behöver det? Är du flexibel och gillar att arbeta konsultativt? Välkommen till Hjälpmedel Uppsala län!

Hjälpmedel Uppsala Län (HUL) är beläget på Palmbladsgatan i Fyrislund och samordnar hjälpmedelshantering för kommunerna i Uppsala län. HUL är ett kompetens- och resurscentrum i avancerade hjälpmedelsfrågor. Vi är cirka 37 engagerade och kvalitetsmedvetna medarbetare bestående av hjälpmedelstekniker, hjälpmedelskonsulenter, lagerpersonal och administration. HUL arbetar med ständiga förbättringar. Under hösten 2020 kommer ett nytt verksamhetssystem att implementeras.

Ditt uppdrag
Till vår hjälpmedelsorganisation i Uppsala Län (HUL) söker vi nu en hjälpmedelskonsulent med huvudsaklig inriktning manuella rullstolar och sinnestimulerande. Som hjälpmedelskonsulent hos oss innehar du rollen som specialist på hjälpmedlen inom dina ansvarsområden. Du ingår i utprovningsprocessen tillsammans med 5 andra hjälpmedelskonsulenter och 8 hjälpmedelstekniker. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att vara förskrivarens specialiststöd samt samordna och genomföra hjälpmedelsutprovningar tillsammans med bland annat brukare, förskrivare och hjälpmedelstekniker. I arbetet ingår också att ge telefonrådgivning samt hålla i utbildningar och mässor för förskrivare. Du ska bidra med produktkunskap vid upphandling inom dina ansvarsområden. Utöver det ska du bidra och arbeta för utveckling av verksamheten. Som ny medarbetare hos oss kommer du att få en mentor som introducerar dig i arbetet.

Din bakgrund
Vi söker dig som är legitimerad arbetsterapeut eller legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast. Det är meriterande om du har utbildning inom avancerat sittande och inom kognitiva funktionsvariationer. För tjänsten krävs det att du har minst 5 års yrkeserfarenhet inom området. Vi ser gärna att du har erfarenhet av arbete med sittproblematik, arbete med sinnesstimulerande och erfarenhet av arbete inom neuropsykiatri och/eller socialpsykiatri. Tjänsten kräver att du har goda kunskaper om hjälpmedel. I arbetet behöver du även ha kunskap i MS Officepaketet och kunskap i Outlook. B-körkort och goda kunskaper i svenska i tal och skrift är en förutsättning för tjänsten. Det är även meriterande om du har god körvana.

Som person är du en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Du har en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation samtidigt som du är kommunikativ och har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Du har en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Du har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Du är även serviceinriktad och är lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Anna S Sjödén, verksamhetschef, 018-727 48 46, från och med 22 juli.
Karin Artursson, hjälpmedelskonsulent, 018- 727 36 57, till och med 17 juli.

Fackliga företrädare:
Fysioterapeuterna, Ellen Pernler, 018-727 69 56.
Sveriges Arbetsterapeuter, Anna Näslund, 018-727 69 93.

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 54 75.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till äldreförvaltningen. Vårt mål är att se till att äldreomsorgens tjänster håller en hög kvalitet och att äldre får den vård de behöver. I vårt uppdrag ingår att samhällsplanera och upphandla tjänster. Tillsammans med oss kan du också jobba med förebyggande och öppna insatser, inom hemtjänst, hemsjukvård, korttidsvård och på vård- och omsorgsboenden. Uppsala är medlem i Världshälsoorganisationens (WHO) nätverk för äldrevänliga städer.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)

Inom äldreförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Hjälpmedelskonsulent

Företag Uppsala kommun
Ort
Utgår

2020-08-13

Ansök nu

Dela detta jobb