halsojobb.se

Gruppledare till Individ och familjeomsorg

Ort
Utgår

2021-08-15

Ansök nu

Gruppledare till Individ och familjeomsorg

Om arbetsplatsen

 Råd & Stöd är den kommunala utföraren av Daglig Verksamhet, Individ och familjeomsorg, och Socialpsykiatri. Vi arbetar på uppdrag av social- och omsorgsnämnden. Råd & Stöd har ca 550 medarbetare och IFO 200 medarbetare. Hos oss finns många olika verksamheter och medarbetare med olika kompetens och erfarenhet. Målgruppen inom Individ och Familjeomsorg är personer som har en social problematik. Vi arbetar med olika former av samtalsstöd samt praktiskt och pedagogiskt stöd. Hos oss finns öppenvård men också olika boendeformer. 

Vill du vara med och skapa bra dagar tillsammans med oss? Vi söker nu en gruppledare på öppenvård inom Individ och familjeomsorg. I ditt nya uppdrag kommer du att tillhöra ett ledningsteam där två gruppledare och en verksamhetschef leder verksamheterna tillsammans. Teamet har ansvar för att bygga upp det trygghetsskapande områdesarbetet där ingår Fältverksamheten med tillhörande Polarverksamhet, Fältarbetarna, Brottsförebyggande Gruppen, Brottsförebyggande Brobyggarna, samt Områdesbaserad socialtjänst i Berga. Vi står nu inför en stor förändring där just du har möjlighet att få vara med och bygga upp den nya verksamheten.

Arbetsbeskrivning

Som gruppledare på individ och familjeomsorgen innebär arbetet att du har ett självständigt ansvar att samordna, leda och fördela det dagliga arbetet. Du kommer även att ansvara för det systematiska arbetsmiljöarbetet. I uppdraget ingår det att medverka vid rekrytering av personal, hantera schemaläggning och vikarietäckning samt att ha ett kvalitets- och utvärderingsansvar. Vidare kommer du att ansvara för uppföljning av verksamhetens dokumentation. Din roll står närmast underställd verksamhetschef och du kommer att samverka med övriga gruppledare samt ha stöd i ditt uppdrag av en ekonom, HR-konsult, verksamhetsutvecklare och administrativ assistent. 

Kvalifikationer

Vi söker dig med en högskolexamen på minst 180hp från exempelvis socionomprogrammet, social omsorg, beteendevetenskap, eller annan utbildning arbetsgivaren bedömer likvärdigt. Du behöver ha kunskap om aktuell lagstiftning SoL, samt erfarenhet av arbetsledning och intresse för att arbeta med kvalitets- och utvecklingsfrågor. Har du erfarenhet av arbete med socialt stöd och behandlingsarbete med barn och unga, HVB eller annat boende, kriminalitet, trygghetsskapande arbete, fältarbete eller annat för teamet relevant arbete är det meriterande. Körkort är krav för tjänsten. 

Som person är du energisk, flexibel, stabil, tillitsfull och har självinsikt, samt skiljer på det personliga och det professionella. Vidare arbetar du professionellt med andra människor och relaterar till dem på ett adekvat och lyhört sätt. Du leder, motiverar, engagerar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt uppnå gemensamma mål genom ett tillitsfullt och övertygande ledarskap. I ditt arbete skapar du engagemang och delaktighet i verksamheten. Du tar ansvar för din uppgift och strukturerar, planerar, organiserar och driver dina processer vidare. Vidare handlar du i enlighet med fattade beslut och relevanta styrdokument.

Information om tjänsten

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100 %

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 6857

Dela detta jobb

Gruppledare till Individ och familjeomsorg

Linköpings kommun