halsojobb.se

Fysioterapeut till hjärtöppenvård och kirurgisk slutenvård, Huddinge

Ort
Utgår

2021-10-31

Ansök nu

Fysioterapeut till hjärtöppenvård och kirurgisk slutenvård, Huddinge

Är du legitimerad fysioterapeut med intresse för hjärtsjukvård? Tycker du, precis som vi, att fysioterapi är en viktig del i bra och effektiv vård? Drömmer du om att utvecklas inom akutsjukvård och/eller kirurgisk slutenvård? Då är det kanske dig vi söker!

Vi erbjuder

 • Individuellt anpassad introduktion

 • Arbete i tvärprofessionellt team, där alla har en viktig del i att ge patienten den bästa vården

 • Erfarna kollegor

 • Intern och extern kompetensutveckling i nära samarbete med Karolinska Institutet

 • Arbetstid dagtid

 • Bred erfarenhet av att arbeta inom fysioterapi med inriktning postoperativ vård och/eller kirurgisk vård

Om tjänsten
Medicinsk enhet Arbetsterapi och fysioterapi har en viktig del i den vård som bedrivs inom Karolinska Universitetssjukhuset. Hos oss arbetar både arbetsterapeuter, fysioterapeuter, undersköterskor, förrådsansvariga och administratörer, alla under en gemensam verksamhetschef.

Som fysioterapeut hos oss arbetar du nära patienten med ett fokus på att säkerställa en så stor rörelsefrihet och livskvalitet som möjligt för varje individ. Utbildning och utveckling är en viktig del av vårt arbete, därför kan det komma att bli aktuellt att handleda studenter.

Inom denna tjänst kommer du både arbeta inom hjärtöppenvård och med patienter som vårdas inom kirurgisk slutenvård.

 • Hjärtöppenvård
  Inom hjärtöppenvården jobbar du tillsammans med flera erfarna fysioterapeuter och blir en del i ett multidisciplinärt team. Du kommer främst att arbeta med bedömning och behandling av personer med hjärtsjukdom. I vissa fall kommer arbetet ske tillsammans med enskilda patienter och i grupp. Du kommer även ha en aktiv roll i vår hjärtskola. I rollen ingår också bedömningar för kvalitetsregister, SEPHIA ingår. Hjärtöppenvården har tillgång till fina lokaler med stort gym, motionssal, bassäng och enskilda behandlingsrum.

 • Kirurgisk slutenvård
  Inom kirurgisk slutenvård ingår bedömning och behandling för personer som genomgått akut eller planerad kirurgi i framförallt buken. Vi jobbar med tidig mobilisering, andningsvård och förberedelser inför nästa vårdnivå eller hemgång.

I tjänsten ingår helgtjänstgöring.

Vi söker dig som:

 • har ett genuint intresse för fysioterapi och dess vikt när det kommer till effektiv och individanpassad vård.

 • vill vara med och utveckla framtidens vård där patienten alltid står i fokus.

 • har lätt för att anpassa dig till föränderlig vardag. Du kan snabbt ändra ditt synsätt och förhållningssätt samt ser möjligheterna i förändringar.

 • är lugn, stabil och kontrollerad i pressade situationer. Du behåller ett realistiskt perspektiv i alla lägen och har förmåga att fokusera på rätt saker i varje unik situation.

 • uppskattar att samarbeta för att nå gemensamma mål; hjälper kollegor och tar egna initiativ utifrån verksamhetens mål. Du är prestigelös nog att rycka in där det behövs.

 • ser helheter och tar hänsyn till det större perspektivet. Du förstår din roll, och ser till hela verksamhetens bästa i agerande och beslut.

Vi kommer i denna rekrytering lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kvalifikationer
Krav: Legitimerad fysioterapeut

Meriterande:

 • Specialistkompetens inom för området relevant område, exempelvis hjärtsjukvård och/eller respiration

 • Magisterexamen

 • Erfarenhet av att arbeta som fysioterapeut inom ett akutsjukhus eller primärvårdsrehabilitering

Varmt välkommen att söka!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Övriga bilagor
- Personligt brev (frivilligt)
- Yrkeslegitimation

Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Hälsoprofessioner och kvinnohälsa
Tema Kvinnohälsa omfattar all verksamhet, såväl normal som högspecialiserad, inom reproduktionsmedicin, benign gynekologisk vård, graviditets-, förlossnings- och fostermedicinsk vård i både Huddinge och Solna. Vi har även ett nationellt högspecialiserat uppdrag inom fostermedicin.

Genom arbete med kvalitetsuppföljning, forskning, undervisning och utveckling strävar vi efter att vara ledande inom både medicin och omvårdnad på nationell och internationell nivå. Vi arbetar i team både på vårdgolvet och i ledningen.

Hälsoprofessioner; fysioterapeuter, kuratorer, dietister, logopeder och psykologer möter patienternas behov och skapar mervärde i samarbetet tillsammans med andra professioner inom sjukhusets alla teman och funktioner.

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Dela detta jobb

Fysioterapeut till hjärtöppenvård och kirurgisk slutenvård, Huddinge

Karolinska Universitetssjukhuset