halsojobb.se

Fysioterapeut/sjukgymnast till Högspecialiserad hjärnskaderehabilitering

Ort
Utgår

2021-09-29

Ansök nu

Fysioterapeut/sjukgymnast till Högspecialiserad hjärnskaderehabilitering

Välkommen till oss inom Högspecialiserad hjärnskaderehabilitering och vårt öppenvårdsteam för personer med svåra hjärnskador, Konsultteamet, på Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken Stockholm. Vi söker en engagerad fysioterapeut/sjukgymnast som trivs med arbete i team!

Jobbannons

 

Erbjudande och arbetsuppgifter

Konsultteamet har ett interdisciplinärt arbetssätt och består av arbetsterapeut, fysioterapeut/sjukgymnast, kurator, logoped, läkare, neuropsykolog, undersköterska, sjuksköterska samt medicinsk sekreterare. Teamet är specialiserat på komplex problematik avseende motorik, kognition och kommunikation. Uppdraget är regionövergripande med inriktning på hjärnskade­rehabilitering i öppenvård för patienter med förvärvad svår och mycket svår hjärnskada. Patienterna är i arbetsför ålder.

Som teamets sjukgymnast/fysioterapeut ansvarar Du för bedömning och intervention avseende hela dygnets positionering samt förutsättningar för och utformning av lämpliga rutiner för fysisk aktivitet. I nära samarbete med övriga teammedlemmar, patient och patientens nätverk kartlägger du behov av rehabilitering och planerar insatser som syftar till att höja patienters aktivitetsförmåga och livskvalitet.

Teamet har ett helhetsperspektiv för patienten och målet är en fungerande tillvaro under hela dygnet. Insatserna är därför förlagda såväl i klinikens väl anpassade lokaler, som i patientens hem, på arbetsplatsen och/eller hos andra vårdaktörer. Du medverkar även i patienternas tonusbehandling avseende mätningar, och ortosutprovningar.

Kvalifikationer 

Vi söker dig som är legitimerad sjukgymnast/fysioterapeut, gärna med master/magisterexamen, med några års erfarenhet av rehabilitering eller habilitering och som är trygg i din yrkesroll. Erfarenhet av förvärvad hjärnskada är meriterande, liksom av utprovning och specialanpassning av hjälpmedel.

Personliga egenskaper 

Varje rehabiliteringsperiod är individuellt anpassad vilket medför att arbetet är kreativt, samtidigt som det ställer krav på att du har god förmåga att prioritera och organisera ditt arbete. Du behöver tycka om att arbeta tätt tillsammans med teamkollegor och nätverk, samtidigt som Du självständigt driver ditt arbete framåt. Vi lägger därför stor vikt vid egenskaper som god samarbetsförmåga, lyhördhet och flexibilitet. Du tycker om att identifiera behov av och driva utveckling. 

Vi erbjuder dig som medarbetare möjlighet till utveckling och kunskap inom evidensbaserad rehabilitering och ser positivt på akademisk vidareutbildning. Då vi är en universitetsklinik, är studenthandledning en naturlig del av arbetet.

Övrigt

Omfattning: 75 %

Anställningsform: tillsvidare

Ansökan

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Om oss

Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken Stockholm är en länsövergripande klinik. Verksamheten är indelad i tre huvudprocesser; hjärnskaderehabilitering, neurorehabilitering och smärtrehabilitering. Vi bedriver rehabilitering av patienter inom områdena hjärnskador, postpolio, neuromuskulära sjukdomar, vuxenhabilitering och kronisk smärta. Rehabiliteringsmedicinska Universitetskliniken är certifierad enligt CARF (Commission on Accreditation of Rehabilitation Facilities).

Dela detta jobb

Fysioterapeut/sjukgymnast till Högspecialiserad hjärnskaderehabilitering

Danderyds Sjukhus AB