halsojobb.se

Som en del av Region Gotland ansvarar hälso- och sjukvårdsförvaltningen för i stort sett all offentligt finansierad hälso- och sjukvård samt tandvård på Gotland. Våra cirka 1500 medarbetare värnar patientens bästa med fokus på trygghet, respekt, integritet och tillgänglighet.

Rehabenheten på Visby lasarett ger arbetsterapi-, fysioterapi-, dietist-, och kuratorsinsatser. Här arbetar idag 13 fysioterapeuter som samarbetar i team med arbetsterapeuter och övriga yrkeskategorier på sjukhusets olika avdelningar.

En av våra fysioterapeuter ska vara föräldraledig. Därför behöver vi nu en person som vill jobba ett år på sjukhusets rehabavdelning.

Rehabavdelningen består av sju vårdplatser. Vårt arbete är teambaserat och patientcentrerat med fokus på patientens egna mål. Som fysioterapeut är du en viktig del i avdelningens arbete med patienten. Det är ett kvalificerat, spännande och omväxlande arbete som innebär många olika kontakter. Personalen här drivs av ett stort engagemang och har alltid patientens bästa i fokus. Vi har ett professionellt bemötande med nära till skratt och högt till tak. Visby lasarett är beläget precis intill havet.

Arbetsuppgifter

Målgruppen på rehabavdelningen är i första hand geriatriska patienter inom ortopedi, men även patienter inom andra specialiteter kan förekomma.

Det övergripande målet med de fysioterapeutiska insatserna är att patienten efter skada eller sjukdom ska återvinna mesta möjliga fysiska funktionsförmåga och få vardagen att fungera på ett tillfredsställande sätt.

Vi upprättar en rehabiliteringsplan tillsammans med patienten och övriga teamet som består av läkare, sjuksköterska, undersköterska, arbetsterapeut, kurator och rehabassistent.

I arbetsuppgifterna ingår bedömning och träning av motoriska färdigheter, utprovning och förskrivning av tekniska hjälpmedel. Vi gör även hembesök tillsammans med arbetsterapeut.

Kvalifikationskrav

Du som söker är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast.
Intresse, kompetens och erfarenhet av ortopedisk, geriatrisk och neurologisk rehabilitering är meriterande. Arbetet kräver självständighet och flexibilitet liksom att hantera situationer när tempot stundtals är högt. Intresse och erfarenhet av teamarbete är viktigt.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Du ska ha lätt för att samarbeta, vara flexibel samt kunna arbeta självständigt.

Du bör vara intresserad av att bemöta människor i varierade situationer, kunna vara lugn, pedagogisk och trygg i din yrkesroll och se lösning och förbättring som en naturlig del i arbetet.

Om Region Gotland

Region Gotland svarar för kommun- och landstingsuppgifter samt har det regionala utvecklingsansvaret på Gotland. Vi är nära 6600 engagerade medarbetare som genom våra 240 yrken tillsammans skapar ökad livskvalitet för öns invånare. Vill du också vara med och utföra Sveriges viktigaste jobb?

Gotland är en fantastisk plats att leva på, med ett rikt kulturliv, orörd natur och en kreativ entreprenörsanda. Vi är drygt 59000 personer som har valt att bo här året om, och vi vill gärna bli fler!

Kontakt

Jenny Beskow
Enhetschef
0498-268396

Logga

Fysioterapeut/­sjukgymnast inriktning rehabilitering

Företag Region Gotland
Ort
Kategorier
Utgår

2019-10-13

Ansök nu

Dela detta jobb