halsojobb.se

Om oss
Tema Inflammation och Infektion är ett sjukhusövergripande tema som ansvarar för vård, forskning och utbildning inom flera internmedicinska specialiteter. Vi har en stor öppenvårdsprofil med stark klinisk forskning och nära samarbete med specialistvårdscentra.   

Inom Gastro/ Hud/ Reuma har vi en stor forskningsverksamhet. Sedan cirka tre år tillbaka har enheterna för klinisk forskning inom hud/reuma ett utökat samarbete där vårdpersonalen arbetar tillsammans i en egen organisation med en egen omvårdnadschef. Sedan januari 2020 har den kliniska forskningsenheten inom enterologi anslutit till organisationen. Vi bedriver klinisk och experimentell forskning med registrering av patientdata i databaser, insamlande av prover i biobanker samt läkemedelsstudier.   

Vi erbjuder 

  • En klinisk forskningsenhet med ett team av kollegor
  • Ett självständigt och flexibelt arbete där du får planera din egen tid  
  • Kombinationen av praktiskt sjuksköterskearbete blandat med administrativt arbete
  • Möjlighet att vara med att utveckla och påverka verksamheten 
  • Kontinuerlig utbildning inom specialiteterna men även inom klinisk forskning med bla kurser inom GCP.

Om tjänsten
Som forskningssjuksköterska består arbetsuppgifterna av att medverka i kliniska prövningar av läkemedel samt att arbeta med registerinsamling. Arbetet är en blandning av mer praktiska arbetsuppgifter som provtagning, centrifugering av prover, pipettering av prover, EKG tagning, administrering av studieläkemedel samt arbetsuppgifter av en mer administrativ karaktär som att föra in insamlade data i case report form (CRF) register, administrera provtagningsresultat samt uppdatera olika register i studierna.

Varje forskningssköterska har huvudansvaret i några studier. Dessa studier och patienter följer sköterskan i möjligaste mån genom hela studien, vilket gör att sköterskan får god kännedom om sina studier och leder till hög kontinuitet för patienterna. Arbetet utförs i nära samarbete med extern sponsor/ läkemedelsföretag eller med den läkare som driver studien om det är en akademisk studie.

Enheten för klinisk forskning inom gastro/hud/ reuma består av ett team med totalt 13 forskningssjuksköterskor, en undersköterska samt en omvårdnadschef. Den tjänst vi nu önskar tillsätta är på reuma och inom den specialiteten finns det två andra forskningssjuksköterskor.

Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid. Arbetstiderna är dagtid, måndag-fredag, i ljusa lokaler på plan 7 i mottagningshuset NKS.

Vi söker dig som

  • arbetar enligt en tydlig process, organiserar och planerar ditt arbete väl. Du trivs med att själv styra ditt arbete. Du slutför det du har påbörjat och tycker det är viktigt att hålla deadlines.
  • är säker och stabil i ditt arbete, även i osäkra sammanhang. Du litar på din egna förmåga och har mod att agera efter vad du tror är rätt för situationen.
  • finner dig i en föränderlig vardag och förmår att anpassa dig till vad omgivningen kräver.
  • tar eget ansvar för det egna arbete och är ansvarsfull nog att be om hjälp när så krävs.
  • gör avvägningar och prioriteringar. Du väger samman komplex information och olika typer av hänsynstaganden och visa omdöme vid uttalanden, agerande och beslut.

Kvalifikationer   
Krav: Legitimerad sjuksköterska med några års erfarenhet av yrket.   

Meriterande: Erfarenhet av läkemedelsstudier och kliniska prövningar. Erfarenhet inom reumatologi är såklart meriterande. Du bör även ha goda kunskaper i engelska, eftersom mycket av kontakterna med externa sponsorer sker på detta språk.

Intervjuer kommer att ske löpande så välkommen in med din ansökan så snart som möjligt!  

Varmt välkommen att söka!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  
1. CV
2. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
- Personligt brev
- Yrkeslegitimation 

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Tema Inflammation och Infektion omfattar flera internmedicinska specialiteter samt infektion, reumatologi och hudsjukdomar. Vården är organiserad i 16 patientflöden baserade på likartade diagnoser. Temat har en stor öppenvårdsprofil med stark klinisk forskning.

Patientflödena är samlade i fem medicinska enheter. Temat ansvarar för utbildning inom många olika yrkeskategorier på både specialist- och grundläggande nivå. Till temat finns idag kopplat ett femtiotal forskargrupper. Hos oss är alla medarbetare (ca 1200st) viktiga och delaktiga i utvecklingen av vården.


Har du frågor kring rekryteringsprocessen? Kika gärna på vår hemsida där du hittar samlade frågor och svar om hur vi arbetar med rekrytering på Karolinska Universitetssjukhuset. https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

OBS: Vi kommunicerar främst med e-post från vårt rekryteringssystem. För att säkerställa att alla mejl kommer fram rekommenderar vi följande:
- när du får bekräftelsemejl på din ansökan, spara avsändaren som kontakt
- se över dina filterinställningar för skräppost
- hålla utkik i din skräppost.

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Forskningssjuksköterska till Klinisk Forskningsenhet, Reumatologi, Solna

Ansök nu

Dela detta jobb