halsojobb.se

-->

Forskningssjuksköterska dagtidstjänst till Klinisk Forskningsenhet, Gastroenterologi, Solna

Ort
Kategorier
Utgår

2019-12-05

Ansök nu

Forskningssjuksköterska dagtidstjänst till Klinisk Forskningsenhet, Gastroenterologi, Solna

 

Karolinska Universitetssjukhuset är ett av Europas största sjukhus och tillsammans med Karolinska Institutet leder vi den medicinska utvecklingen i Sverige. 

Om oss
Tema Inflammation och Infektion är ett sjukhusövergripande tema som ansvarar för vård, forskning och utbildning inom flera internmedicinska specialiteter. Vi har en stor öppenvårdsprofil med stark klinisk forskning och nära samarbete med specialistvårdscentra.   

Inom vårt patientområde Gastro/ Hud/ Reuma har vi en stor forskningsverksamhet. Sedan cirka två år tillbaka har enheterna för klinisk forskning inom Reuma och Hud ett utökat samarbete där vårdpersonalen arbetar tillsammans i en egen organisation med en egen omvårdnadschef för kliniska studier. Från och med december planerar vi att forskningssjuksköterskorna på Gastro kommer att bli en del av denna enhet. Tillsammans bedriver vi klinisk och experimentell forskning med registrering av patientdata i databaser, insamlande av prover i biobanker samt läkemedelsstudier.   

Vi erbjuder  

  • Modern klinisk forskningsenhet med ett team av kollegor  
  • Ett självständigt och flexibelt arbete där du får planera din egen tid  
  • Kombinationen av praktiskt sjuksköterskearbete blandat med administrativt arbete. 
  • Möjlighet att vara med att utveckla och påverka verksamheten 
  • Kontinuerlig utbildning inom specialiteterna men även inom klinisk forskning med bla kurser inom GCP.

Om tjänsten
Som forskningssjuksköterska består arbetsuppgifterna av att medverka i kliniska prövningar av läkemedel samt att arbeta med registerinsamling, denna tjänst kommer framförallt vara inriktad mot arbete i kliniska prövningar. Arbetet är en blandning av mer praktiska arbetsuppgifter som provtagning, centrifugering av prover, pipettering av prover, EKG tagning samt arbetsuppgifter av en mer administrativ karaktär som att föra in insamlade data i case report form (CRF) register, administrera provtagningsresultat samt uppdatera olika register i studierna.

Varje forskningssköterska har huvudansvaret i några studier. Dessa studier och patienter följer sköterskan i  möjligaste mån genom hela studien, vilket gör att sköterskan får god kännedom om sina studier och leder till hög kontinuitet för patienterna. Arbetet utförs i nära samarbete med extern sponsor/ läkemedelsföretag eller med den läkare som driver studien om det är en akademisk studie.

Den planerade enheten för klinisk forskning inom gastro/hud/ reuma kommer bestå av ett team av 13 forskningssjuksköterskor, uppdelade på våra tre specialiteter, en undersköterska samt en omvårdnadschef. Den tjänst vi nu önskar tillsätta är på gastro och på den enheten finns det tre andra forskningssköterskor.

Tjänsten avser en tillsvidareanställning på heltid. Arbetstiderna är dagtid, måndag-fredag.

Vi söker
Dig som är flexibel och gillar att arbeta självständigt under eget ansvar. För att trivas i denna självständiga roll är det en stor fördel om Du har några års erfarenhet som sjuksköterska och söker en mer självständig roll.

Du bör ha ett strukturerat arbetssätt för att trivas i denna roll. Vidare behöver Du ha goda kunskaper i engelska, eftersom mycket av kontakterna med externa sponsorer sker på detta språk.

Kvalifikationer   
Krav: Legitimerad sjuksköterska med några års erfarenhet av yrket.   

Meriterande: Erfarenhet av läkemedelsstudier och kliniska prövningar. Erfarenhet inom gastroenterologi är såklart meriterande.

Intervjuer kommer att ske löpande så välkommen in med din ansökan så snart som möjligt!  

Varmt välkommen att söka!  

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV

3. Övriga bilagor (bifogas i förekommande fall)  

- Yrkeslegitimation  

 

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

 

Tema Inflammation och Infektion är ett sjukhusövergripande tema som ansvarar för vård, forskning och utbildning inom flera internmedicinska specialiteter som endokrinologi, njurmedicin, gastroenterologi, lungmedicin samt infektionssjukdomar, reumatologi, hud och venereologi. Vården är organiserad i 17 patientflöden baserade på likartade diagnoser och omfattar ett 70-tal patientgrupper. 

I temat är alla 1 200 medarbetare viktiga och delaktiga i utvecklingen av vården. Tema Inflammation och Infektion har en stor öppenvårdsprofil med stark klinisk forskning och nära samarbete med specialistvårdscentra. 

 

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

 

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret

 

Region Stockholm är en av landets största arbetsgivare och vi har ett livsviktigt uppdrag. Vårt ansvar är hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och att bidra till ett fritt och tillgängligt kulturliv i landets snabbaste växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Dela detta jobb

Forskningssjuksköterska dagtidstjänst till Klinisk Forskningsenhet, Gastroenterologi, Solna

Karolinska Universitetssjukhuset