halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Forskningskoordinator till Centrum för Kliniska Barnstudier

Ansök nu

Forskningskoordinator till Centrum för Kliniska Barnstudier

Forskningskoordinator till Centrum för Kliniska Barnstudier

 

Vi söker dig som vill göra skillnad för barn och ungdomars framtida hälsa genom att arbeta med kliniska studier inkluderande läkemedelsprövningar.

Astrid Lindgrens Barnsjukhus (ALB) vid Karolinska Universitetssjukhuset står inför en spännande framtid med många utmaningar inom den kliniska forskningen. För att möta detta startar ALB nu ett övergripande Centrum för Kliniska Barnstudier (CKB). Vi söker en forskningskoordinator som tillsammans med verksamhetschefen administrativt samordna och utveckla CKB.

Vi erbjuder
Inom ALB bedrivs ett stort antal kliniska studier inkluderande läkemedelsprövningar (fas I-IV), provtagningsstudier, observationsstudier, registerstudier och medicintekniska studier. CKB kommer skapa förutsättningar för att öka antalet högkvalitativa kliniska barnstudier och därigenom kan patienterna erbjudas möjlighet till nya innovativa behandlingar. CKB kommer spela en viktig roll i utvecklingen av ny innovativ behandling som kommer kunna erbjudas inom barnsjukvården vid Karolinska Universitetssjukhuset.

Om tjänsten
I rollen som forskningskoordinator inkluderar arbetet bland annat att:

 • Utföra och samordna det administrativa arbetet kring kliniska studier och läkemedelsprövningar på barn och ungdomar vilket sker i nära samarbete med verksamhetschef, ansvarig för de olika studierna, övriga koordinatorer, forskningssjuksköterskor och hälsoprofessioner.
 • Delta i arbetet utåt mot sponsorer och andra intressenter.
 • Ansvara för uppstartsarbete i de studier som kommer att starta på ALB. Det innebär bland annat att tillse att alla avtal, ansökningar, godkännanden, dokument med mera finns på plats innan studier startar upp.
 • Sköta kostnadsberäkning, granskning och förhandling av avtal, internt och externt mot olika parter.
 • Hantera de amendments som inkommer under studiernas gång samt omförhandling av avtal om exempelvis nya arbetsuppgifter tillkommer.
 • Tillsammans med ansvarig prövare för studien, forskningssjuksköterska och controller tillse att fakturering genomförs.

Andra administrativa arbetsuppgifter kan tillkomma beroende på hur forskningskoordinatorsrollen utvecklas men då i samråd och efter utbildning om detta krävs.

Vi söker
Vi söker dig som har mycket god samarbetsförmåga såväl som förmåga att arbeta självständigt mot deadlines. Du är serviceinriktad, strukturerad, ansvarstagande och lösningsorienterad samt har ett intresse för verksamhetsutveckling med vetskapen att alla jobb innehåller rutinuppgifter. Du är engagerad i ditt arbete och du motiveras av att bidra till en större helhet.

Stor vikt läggs vid personliga egenskaper.

Kvalifikationer
Krav:

 • Akademisk grundutbildning inom hälso- och sjukvård, gärna inom biomedicin, farmakologi eller som sjuksköterska.
 • Erfarenhet av projektledning och administration kring kliniska studier inkluderande läkemedelsprövningar.
 • God kännedom och utbildning inom GCP (Good Clinical Practice) samt de lagar/regler och riktlinjer som ligger till grund för hur kliniska studier av olika slag ska bedrivas.
 • Mycket goda kunskaper i engelska (skrift och tal).
 • God datorvana inkluderande arbete med olika IT-system och Microsoft Office-paketet.

Meriterande:

 • Tidigare erfarenhet av forskningsarbete inkluderande barnpatienter. 

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
- Personligt brev (frivilligt)
- Yrkeslegitimation 

Varmt välkommen med din ansökan!


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

Tema Barn- Astrid Lindgrens Barnsjukhus
Till Tema Barn - Astrid Lindgrens Barnsjukhus kommer neonatala barn och svårt sjuka barn med kroniska sjukdomar, medfödda missbildningar och olika akuta tillstånd, från hela landet. På https://www.karolinska.se/om-oss/teman-och-funktioner/tema-barn-alb/ finns mer att läsa om oss.

Att söka jobb i Region Stockholm

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Ansök”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddade personuppgifter. Om du har skyddade personuppgifter ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.

Läs mer om hur det är att jobba hos oss i Region Stockholm (öppnas i nytt fönster)

Fackliga representanter

Namn SACO, Mikael Findler Telefon
saco.karolinska.karolinska@regionstockholm.se Namn Vision Telefon
vision.karolinska@regionstockholm.se Namn Vårdförbundet Solna, Rozita Zarif Telefon
vardforbundetsolna.karolinska@regionstockholm.se Namn Kommunal, Madeleine Brunskog-Eriksson Telefon
kommunal.karolinska@regionstockholm.se

 

Dela detta jobb

Forskningskoordinator till Centrum för Kliniska Barnstudier

Karolinska Universitetssjukhuset