halsojobb.se

Forskar ST inom medicinsk gastroenterologi och hepatologi

Ort
Utgår

2020-01-26

Ansök nu

Forskar ST inom medicinsk gastroenterologi och hepatologi

Patientområdet övre buk på Karolinska Universitetssjukhuset erbjuder en ST-tjänst inom medicinsk gastroenterologi och hepatologi med placering inom patientflöden Gastroenterologi och Leversjukdom samt funktionsflödet Endoskopi.
 
Patientflödet Magtarmsjukdom ansvarar för medicinsk gastroenterologi, specifikt inflammatoriska tarmsjukdomar, neurogastroenterologi och ovanliga gastroenterologiska sjukdomar. Våra mottagningar finns både på Karolinska Solna och Huddinge, dagvården och vårdavdelningen finns i Solna. Patienter med svåra motilitetsstörningar utreds i Huddinge där vi ha tillgång till ett av Nordens mest kompletta laboratorier för fysiologisk undersökning av mag- och tarmkanalen.

Patientflödet Leversjukdom på Karolinska Universitetssjukhuset är koncentrerad till Huddinge. Flödet omfattar utredning och behandling av akuta och kroniska leversjukdomar och också högspecialiserad vård med utredning inför levertransplantation, diagnostik och behandling av hepatocellulär cancer, avancerad behandling av portal hypertension samt uppföljning och terapi av komplicerad kolestatisk leversjukdom och hepatit C. Det finns dessutom möjlighet till fördjupning inom området kroniska och akuta pankreasjukdomar, genom auskultation inom Patientflödet Pankreassjukdom med mottagning och dagvård.
 
Funktionsenheten GI Endoskopi har elektiv och akut verksamhet i Huddinge och Solna. Vi utför både basala diagnostiska procedurer och högspecialiserade endoskopiska undersökningar och behandlingar på patienter med frågeställningar som kräver högspecialiserad kompetens. De vanligaste undersökningar och behandlingar som förekommer hos oss är koloskopi, gastroskopi, sigmoideoskopi och polypektomi. Funktionsenheten är också ett högvolymcentrum för ERCP samt med ökande antal EUS och ESD procedurer.
 
Forskning, utbildning och utveckling är en viktig del inom vårt område och det finns starka forskargrupper inom ämnet. I samarbete med Karolinska Institutet bedrivs aktiv forskning av hög kvalitet och vi bedriver utbildningsaktiviteter på flera nivåer riktade till kandidater, ST-läkare och specialister.
 
Om tjänsten 
Utbildningstjänst enligt Socialstyrelsens målbeskrivning och Svensk Gastroenterologisk Föreningens särskilda rekommendationer. ST-tjänsten läggs upp i samråd med ST-chef, studierektor och handledare. Handledningen sker enligt Socialstyrelsens riktlinjer och ges regelbundet av handledarutbildade läkare. Tjänstgöringen kommer omväxlande att vara förlagd till patientområdets båda säten i Huddinge och Solna. Nödvändig extern sidoutbildning kan tillkomma. Jourtjänstgöring ingår.
 
Vi förväntar oss att du tar aktiv del i forskningsarbetet inom medicinsk gastroenterologi och hepatologi som doktorand eller post-doc. Du erbjuds ett eget kliniskt förankrat forskningsprojekt med handledning och i tjänsten ingår 25-30% forskningsarbete.
 
Vi söker 
Vi söker dig som är utvecklingsinriktad, flexibel och initiativrik. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet och god samarbetsförmåga. Vi ser gärna att du har stor erfarenhet/intresse av forskning.
 
Kvalifikationer
Krav: Legitimerad läkare med genuint intresse för medicinsk gastroenterologi och hepatologi.
Meriterande: Erfarenheter inom medicinsk gastroenterologi och hepatologi; disputation eller bra forskningsmeriter;

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  
1. Personligt brev  
2. CV
3. Övriga bilagor (bifogas i förekommande fall)  
- Yrkeslegitimation  
- Bevis om specialistkompetens  
- Bevis om medicine doktorsexamen  

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Tema Cancer är ett av de största av Karolinska Universitetssjukhusets teman. Tema Cancer bedriver sin verksamhet huvudsakligen i Huddinge och Solna, men har även verksamhet på Danderyds sjukhus. Tema Cancer har cirka 2 000 medarbetare och utreder, behandlar och vårdar patienter med någon form av malign tumörsjukdom samt benign hematologi och koagulationssjukdom.  

Genom att arbeta med värdebaserad vård där multiprofessionella och multidisciplinära team samarbetar strävar vi efter resultat som gör skillnad för patienten. Vårt nära samarbete med Karolinska Institutet gör att vi även kan bedriva omfattande patientnära klinisk forsknings- och utbildningsverksamhet. 

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med alla möjliga bakgrunder och förutsättningar.
Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

 

Yrkesområde
ST-läkare

Arbetsplats
Solna/Huddinge

Anställningsform
Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning
Heltid
Kontakt
Markus Birk 
ST-chef & Studierektor Gastroenterologi och Hepato
contacticon phone +46725840772

Fackliga representanter
Läkarförening: Magnus Holmer, 08 5858 0000, magnus.f.holmer@sll.se

Referensnummer
167336

 

 

Dela detta jobb

Forskar ST inom medicinsk gastroenterologi och hepatologi

Karolinska Universitetssjukhuset