halsojobb.se

Logga

Föräldravikariat som handläggare/utredare till Barn- och familjeenheten

Ort
Kategorier
Utgår

2019-06-16

Ansök nu

Föräldravikariat som handläggare/utredare till Barn- och familjeenheten

I Vingåkersbygden har vi nära till varandra, naturen och ett brett utbud av kultur- och fritidsaktiviteter året om. Här finns rika kulturmiljöer, goda kommunikationer från närliggande städer och landets största outlet för märkeskläder. Vingåkers kommun utvecklar bygden och den offentliga servicen för framtiden.

ARBETSUPPGIFTER
Arbetet består av myndighetsutövning och ditt huvudsakliga uppdrag är att utföra utrednings- och uppföljningsarbete enligt SoL och LVU.
Arbetsuppgifterna innefattar även att göra förhandsbedömningar, hantera inkommande information så som anmälningar och ansökningar.

Som handläggare för barn och familj arbetar du med målgruppen barn och unga i åldern 0-18 år. Arbetet genomförs utifrån Barns Behov i Centrum (BBIC). Språkkunskaper utöver svenska och engelska är meriterande. Körkort är ett krav.
Vi eftersträvar en jämn könsfördelning.

Vårt mål är att inget barn i kommunen ska växa upp under dåliga förhållanden. För att uppnå det förutsätter arbetet en god samverkan med övriga grupper inom socialförvaltningen men även med externa aktörer som skola, BUP och polisen. I utredningsarbetet samverkar du med såväl interna som externa aktörer.
I ditt uppdrag ingår det även att medverka till det systematiska kvalitetsarbetet på arbetsplatsen.
Individ och familjeomsorgen består av IFO-chef, reception samt team inom myndighetsutövning gällande:

• Ekonomiskt bistånd, vuxen/missbruk
• Barn och familj,
• Familjehemsplaceringar och familjeenhet för stöd och behandling
• Biståndshandläggning för äldre- och handikappomsorg samt LSS

KVALIFIKATIONER
Nu söker vi en barnutredare till Individ och familjeomsorgen. Vi söker dig med socionomexamen eller likvärdig högskoleutbildning. Vi ser det meriterande om du har tidigare arbetat med myndighetsutövning och har erfarenhet med arbete med barn och familj.

Du kommer till en stabil och erfaren arbetsgrupp som erbjuder trygghet med gott kollegialt stöd. Du kan förvänta dig en individuellt anpassad inskolning utifrån din bakgrund och dina behov.

ÖVRIGT
Du söker tjänsten via Offentliga jobbs elektroniska ansökningsblankett. Tillsättningen av tjänsten kommer grunda sig på de uppgifter du lämnar och därför är det av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan. Vingåkers kommun ser mångfald som en styrka. Vi välkomnar därför sökande med olika bakgrund

Vingåkers kommun gör aktiva val avseende annonseringsplatser, eventuellt stöd och urvalsmetoder inför varje rekrytering. När vi publicerat en annons kommer vi således inte att köpa tjänster eller annonser för en pågående rekrytering varför vi undanber sådana kontakter.

Dela detta jobb

Logga
Föräldravikariat som handläggare/utredare till Barn- och familjeenheten

Vingåkers kommun