halsojobb.se

Logga

Familjerättssekreterare till Socialkontoret

Ort
Utgår

2019-06-30

Ansök nu

Familjerättssekreterare till Socialkontoret

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid för alla invånare. Sök till oss som vill och vågar mer.

Om tjänsten

Till den här tjänsten söker vi en ansvarsfull familjerättssekreterare. I Norrtälje kommun vill vi att du som arbetar inom socialtjänsten ska kunna fokusera så mycket som möjligt på människorna som behöver vårt stöd. Här är vår värdegrund, invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar, det är grunden vi står på för att tillsammans göra skillnad för våra barn, ungdomar och familjer. Målen formulerar vi tillsammans för det är så vi vill bedriva socialt arbete.

Det här erbjuder vi:
- 35 timmars arbetsvecka, fr o m den 2 september 2019
- möjlighet till distansarbete
- närhet till chefen
- systematiskt kvalitetsarbete som du och dina kollegor deltar i
- administrativt stöd
- extern handledning
- utbildning i motiverande intervju
- utbildning i Signs of safety
- en HBTQ-certifierad familjerätt

Arbetsbeskrivning

Tillsammans med dina kollegor kommer du att ge råd och stöd i familjerättsfrågor till kommunens invånare och kollegor inom förvaltningen. Du kommer att:
- genomföra samarbetssamtal, både frivilliga och på uppdrag från domstol
- upprätta juridiskt bindande avtal om vårdnad, boende och umgänge
- utreda och fastställa fader-/föräldraskap
- genomföra vårdnads-, boende- och umgängesutredningar på uppdrag från domstol
- verkställa umgänge med umgängesstöd
- genomföra medgivandeutredningar samt lämna yttranden till domstol beträffande adoption.

Vi arbetar med metoden "Konflikt och försoning" i samarbete med Norrtälje tingsrätt. Du kommer att arbeta i en grupp med sex familjerättssekreterare, en socialassistent på halvtid och en enhetschef. Vi är en kompetent arbetsgrupp i blandade åldrar som trivs tillsammans. 

Kvalifikationer

Vi söker kloka och modiga socionomer. För att du ska kunna arbeta med världens roligaste, men ibland även väldigt svåra arbete, krävs att du har personlig mognad samt en positiv grundsyn. Du har förmåga att behålla tydligt barnfokus när föräldrar befinner sig i konflikt, vilket kräver att du är lyhörd och prestigelös som person med förmåga att ha ett neutralt förhållningssätt. Då arbetet innebär myndighetsutövning krävs att du har mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Du bör också vara noggrann, flexibel och ansvarstagande och ha förmåga att ta egna initiativ och se möjligheter. Meriterande är om du som söker har erfarenhet av familjerättsligt arbete eller av utredningsarbete med barn och ungdomar inom socialtjänsten. Du är socionom eller jurist med erfarenhet av myndighetsutövning. Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.  

Om arbetsplatsen

I Norrtälje kommun har vi höga förväntningar på våra medarbetare och det är viktigt att både medarbetare och organisationen ständigt utvecklas. Inom socialkontoret har vi flera förändringsarbeten på gång:
- implementering av Signs of safety
- utbildningar i motiverande intervju
- generellt nätverksarbete
- utökat samarbete med öppenvårdsenheten inom socialtjänsten.

Våra lokaler är belägna nära busstorget i Norrtälje med goda kommunikationer som möjliggör pendling. 

Tillträde enligt överenskommelse.

Intervjuer sker löpande under annonseringstiden

Om Norrtälje kommun
Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll.

2 500 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu HBTQ-certifierar vi våra verksamheter, NPF-säkrar skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. Norrtälje kommun är en rökfri kommun.

• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. Där kan du också se våra förmåner och bekanta dig med vårt innovativa, Lean-inspirerade Högre höjder.
• Norrtälje kommun är ett finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk.
• Vi har valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Skapa en profilsida hos oss! På så sätt blir det enklare att söka våra tjänster.

Dela detta jobb

Logga
Familjerättssekreterare till Socialkontoret

Norrtälje kommun