halsojobb.se

Logga

Familjerättssekreterare

Företag Uddevalla kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-09-30

Ansök nu

Familjerättssekreterare

Vi är allt fler som väljer att bo i Uddevalla. Kommunen växer stadigt och har idag drygt 55 000 invånare. Här har vi hav, skog och fjäll nära inpå och dessutom ett rikt näringsliv som präglas av småföretagande och god samverkan.

I Uddevalla kommun strävar vi aktivt efter mångfald genom att värdesätta och rekrytera medarbetare med olika bakgrund. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande organisation. I mötet med andra människor är våra ledord öppenhet, respekt och professionalitet. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart samhälle - för alla invånare.

Liv, lust och läge blir livskvalitet i Hjärtat av Bohuslän!

Beskrivning

Familjerätten utökar och vi söker nu ytterligare en familjerättssekreterare.

Arbetsgruppen består idag av sex personer. Vi kan erbjuda dig ett utvecklande och stimulerande arbete med engagerade och erfarna kollegor. Vi arbetar med barnperspektivet i fokus och vårt mål är att ständigt vidareutveckla vårt arbete.

Arbetsuppgifter

Som familjerättssekreterare är din uppgift att med utgångspunkt från barnets behov stödja barn och föräldrar i familjerättsliga frågor utifrån föräldrabalken och socialtjänstlagen. Vi utreder frågor kring vårdnad, boende och umgänge på uppdrag av Tingsrätten. Familjerätten erbjuder samarbetssamtal, dels frivilliga på föräldrars initiativ och dels på uppdrag av Tingsrätten. Vidare ingår att göra adoptionsutredningar, faderskapsärenden, upprätta avtal, namnärenden samt verkställa umgängen med umgängesstöd. En del av arbetet är att vara rådgivande i familjerättsliga frågor. Gruppen har regelbunden handledning samt en nära arbetsledning. 

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen. Dokumenterad erfarenhet av myndighetsutövning inom barn- och unga är ett krav. Positivt om du har erfarenhet av familjerätt.

Som person har du lätt för att samarbeta och ett gott bemötande när du möter våra barn och föräldrar. Du har en god analytisk förmåga och arbetar strukturerat, dvs kan planera och organisera ditt arbete på ett bra sätt. Självklart är du engagerad och har ett intresse för verksamhetsområdet. 

Körkort är ett krav

För tjänster där arbetet innebär direkt och regelbunden kontakt med barn, samt för all verksamhet enligt LSS, ska giltigt utdrag ur polisens belastningsregister visas upp alternativt lämnas in före anställning. Tänk på att det kan ta tid att få utdraget så beställ det i god tid för att rekryteringsprocessen inte ska fördröjas.

För dig som inte är medborgare inom EU/EES-området krävs arbetstillstånd, detta gäller inte dig som har permanent uppehållstillstånd. Arbetstillståndet ska uppvisas vid intervjutillfället.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Dela detta jobb

Logga
Familjerättssekreterare

Uddevalla kommun