halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logo

Familjehemssekreterare

Företag Vansbro kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2022-07-17

Ansök nu

Familjehemssekreterare

Om arbetsplatsen

Hos oss är var och en av oss en viktig del i helheten!

Vansbro kommun kan erbjuda dig ett meningsfullt arbete med goda arbetsvillkor och ständigt lärande. Vi är övertygade om att engagerade medarbetare skapar bättre trivsel och resultat på arbetsplatsen, därför är det viktigt för oss att du känner dig delaktig i vår utveckling av verksamheten och stolthet över den verksamhet som vi tillsammans skapar för våra medborgare i Vansbro kommun.

Vansbro kommun är den lilla kommunen med det stora innehållet. Längs älven sträcker sig kommunens lokalsamhällen Äppelbo, Vansbro, Dala-Järna och Nås med kringliggande byar i de västra delarna av Dalarna. I Vansbro kommun är vi mycket stolta över bredden inom näringslivet som skapar en mycket god arbetsmarknad med ett brett och rikt föreningsliv samt god kommunal service i samtliga kommundelar. Hos oss finns en närhet och enkelhet som ger stora möjligheter till livskvalité.

Välkommen med din ansökan!

Arbetsuppgifter

Nu söker vi en engagerad familjehemssekreterare som vill vara med och kvalitetssäkra och skapa ännu tryggare familjehem för barn och unga. Just nu görs stora satsningar på individ- och familjeomsorgen och vi söker just nu fler duktiga kollegor till vårt gäng för att vi ska kunna erbjuda våra medborgare bästa möjliga service. Tillsammans vill vi skapa en arbetsplats som kännetecknas av bra struktur och klientarbete och där vi har tid för samverkan och utrymme för återhämtning. För att nå dit behöver vi din hjälp!

Som familjehemssekreterare hos oss är dina arbetsuppgifter att rekrytera, utreda och handleda våra familjehem. Du kommer, i din roll, att stötta familjehemmen för att på så sätt ge barnen en god, trygg och säker vård samt säkerställa barnens kontakt med biologiska föräldrar och sitt övriga nätverk. Du kommer också, som en del i ditt uppdrag, att vara med och säkerställa att jourhemsplacerade barn initialt får sin rätt till ett bra jourhem tillgodosett. För att lyckas i rollen som familjehemssekreterare samverkar du kring de placerade barnen med bland annat barnsekreterare och skolan.

Du blir en viktig del i att göra i att göra familjehemmen trygga och tillsammans med dig kan de bygga upp bra rutiner och struktur. Då vi vill utöka vårt stöd till familjehemmen så ingår det beredskap i tjänsten och familjehemmen kan komma att kontakta dig utanför arbetstid.

Som familjehemssekreterare i Vansbro kommun kommer du får möjlighet att vara med på en spännande utvecklingsresa.
Visst vill du vara med och utveckla framtidens socialtjänst? Sök tjänsten idag!

Kvalifikationer

Vi söker dig som har socionomexamen eller har en annan relevant högskoleutbildning och/eller utbildning/erfarenhet arbetsgivaren bedömer relevant för uppdraget. Du har erfarenhet av arbete med människor i utsatta situationer och gärna några års erfarenhet inom myndighetsutövning vid barn och unga. Erfarenhet av att arbetat med Kälvestensmetoden eller En varaktig relation, BRA-fam, MI, och Signs of Saftey är meriterande, och vi ser gärna att du har goda kunskaper kring trauma och anknytning.

För att lyckas i rollen som familjehemssekreterare behövs en hög grad av empati och ett positivt tankesätt. Du är en flexibel person med god samarbets- och initiativförmåga. Som person är du stabil och har förmågan att behålla lugnet i svåra situationer. Vidare ser vi också att du som person har personlig mognad, är prestigelös och förtroendeingivande.

Du är självgående och lägger stor vikt vid att ge ett gott bemötande, både internt och externt. Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift. Hos oss kommer att du att ha tillgång till handledning och goda fortbildningsmöjligheter.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Resor i tjänsten förekommer och B-körkort är därför ett krav.

Innan anställning ska giltigt utdrag ut belastningsregistret uppvisas.
Intervjuer kommer att ske löpande under ansökningstiden, varmt välkommen med din ansökan!

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning

Omfattning: Heltid

Enligt överenskommelse
Viss möjlighet till distansarbete finns.

Tidsbegränsad till: 2023-12-31
Med chans till förlängning.

Referensnummer: A1136592-2022-95

Ersättning

Löneform: Månadslön
Vi tillämpar individuell lönesättning.

Övrigt

Insända ansökningar återsändes ej. Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Vi använder e-rekrytering för att kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Uppgifterna behandlas och sparas enligt GDPR (dataskyddsförordningen).

Vansbro kommun erbjuder möjlighet till fri tillgång till simhall och gym, semesterdagsväxling samt busskort till förmånligt pris.

Personer med skyddade personuppgifter rekommenderas att skicka ansökan med brevpost till adress; Vansbro kommun Norra Allégatan 30, 786 31 Vansbro. I ansökan ska framgå vilken tjänst som söks och en tydlig information om myndighetsbeslut om skyddade personuppgifter. Önskvärt är att Skatteverkets beslut om skyddade personuppgifter följer med ansökan för att ansökan ska kunna skyddas på rätt sätt från början.

Dela detta jobb

logo
Familjehemssekreterare

Vansbro kommun