halsojobb.se

Placeringsenhet 2

Är du en engagerad och stabil socionom med erfarenhet av socialt arbete med föräldrar och barn samt familjehemsvård?
Välkommen med din ansökan!

Socialförvaltningen är inne i en spännande förändringsprocess där vi målmedvetet arbetar för att kunna ge det bästa till de barn och ungdomar som vi möter. Socialnämnden har antagit en handlingsplan för ökad kvalité inom barn- och ungdomsområdet med målsättning att bli en ledande socialtjänst i Sverige. Som ett led i att nå målen satsas bland annat på utökad grundbemanning och utbildningar som t ex Signs of Safety.

Du erbjuds en stimulerande arbetsplats med varierande arbetsuppgifter där du har möjlighet att delta i Uppsala kommuns familjehemsvård. Vi är två placeringsenheter som jobbar med placerade barn och ungdomar. Enheterna består av enhetschef, specialist och barnhandläggare, familjehemssekreterare m fl. Vi har regelbunden extern handledning. Du får vidareutbildning inom de områden som du behöver komplettera din utbildningsbakgrund med för att möta de krav som ställs. Uppsala kommun erbjuder friskvårdsersättning samt tillgång till arbetsplatsens gym och träningssal.

Ditt uppdrag
Familjehemssekreteraren ansvarar för att utreda matchande familjehem, ge stöd och handledning i samband med en placering och under placeringstiden samt föra löpande dokumentation. I förekommande fall utreder vi enligt Nya Kälvestensmetoden. I tjänsten ingår resor i samband med att du besöker familjehemmen. Du deltar i att matcha barn mot familjehem samt att presentera familjehemsförslag för ansvarig barnhandläggare vilken du vidare samarbetar med under den fortsatta placeringstiden. Dokumentation sker i verksamhetssystemet procapita. Din målsättning är att alltid ha barnets bästa i fokus för att på bästa sätt matcha barn och familjehem.

Din bakgrund
Vi söker dig som är socionom. Systemteoretisk grund. Relevant påbyggnadsutbildning såsom Signs of safety, ICDP och Nya Kälvestenmetoden är meriterande. Du har erfarenhet av att jobba med myndighetsutövning inom socialtjänsten. Vi ser gärna att du även har erfarenhet av familjehemsvård och som utredare på barn -och familjeenhet. Du behöver ha kännedom om Socialtjänstlagen och vara bra på att dokumentera. Arbetet kräver att du har B-körkort, datorvana, gärna kunskap i Pro Capita och goda kunskaper i svenska språket.

Du har en god samarbetsförmåga men tycker även om att arbeta självständigt.
Du är en stabil person, med gott omdöme, som har förmåga att skapa ett gott samarbetsklimat. Vidare är du en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem. Du har en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Du har även förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv.


Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Eva Andersson, enhetschef, 018-727 61 01
Catharina Molin, enhetschef, 018-727 64 72

Facklig företrädare:
Akademikerförbundet SSR Maria Persson, 018-727 24 24
Vision Lena Florén, 018-727 24 30

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 11 80.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Familjehemssekreterare

Företag Uppsala kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2020-08-15

Ansök nu

Dela detta jobb