halsojobb.se

Logga

Familjehemssekreterare

Företag Uddevalla kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-04-14

Ansök nu

Familjehemssekreterare

Vi är allt fler som väljer att bo i Uddevalla. Kommunen växer stadigt och har idag drygt 55 000 invånare. Här har vi hav, skog och fjäll nära inpå och dessutom ett rikt näringsliv som präglas av småföretagande och god samverkan.

I Uddevalla kommun strävar vi aktivt efter mångfald genom att värdesätta och rekrytera medarbetare med olika bakgrund. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande organisation. I mötet med andra människor är våra ledord öppenhet, respekt och professionalitet. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart samhälle - för alla invånare.

Liv, lust och läge blir livskvalitet i Hjärtat av Bohuslän!

Beskrivning
Vårt mål är en kvalitetssäker och utvecklad familjehemsvård.

Vi söker dig som vill komma till en arbetsplats med fokus på hög kvalitet, välutvecklad handläggning, tid för metodutveckling och en nära arbetsledning.

Verksamheten består av barnsekreterare, familjehemssekreterare och 1:e socialsekreterare som samarbetar kring de barn och ungdomar som är placerade i familjehem enl SoL eller LVU.

Arbetsuppgifter
I din tjänst ingår att rekrytera och utbilda nya familjehem. Du kommer också att ge handledning till redan aktuella familjehem. Vi utreder våra familjehem enligt Kälvestensmetoden.

Arbetet sker i nära samarbete med de socialsekreterare som har ansvar för uppföljningen av de placerade barnen.

Familjehemsgruppen har regelbunden handledning och kompetensutveckling.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är socionom eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du har dokumenterad kunskap och erfarenhet av att arbeta med familjehem. Det är meriterande om du har erfarenhet av att utbilda enligt "Ett hem att växa i " samt att utreda enligt Kälvestensmetoden. Du är väl förtrogen med aktuell lagstiftning. Arbetet förutsätter även att du har dator- och dokumentations/utredningsvana. B-körkort är ett krav.

Vi söker dig som är intresserad av nya lösningar, nya arbetssätt och metodutveckling. Du har god empatiskt förmåga, ett professionellt agerande och kan arbeta strukturerat. Du har även lätt för att samarbeta och är duktig på att kommunicera både muntligt och skriftligt.

Rekrytering sker löpande så inkom med din ansökan så fort som möjligt!

Socialtjänsten kräver vid vissa tjänster att den som erbjuds anställning skall visa utdrag från belastningsregister och misstankeregister innan anställning.

För tjänster där arbetet innebär direkt och regelbunden kontakt med barn ska giltigt utdrag ur polisens belastningsregister visas upp alternativt lämnas in före anställning. Tänk på att det kan ta tid att få utdraget så beställ det i god tid för att rekryteringsprocessen inte ska fördröjas.

För dig som inte är medborgare inom EU/EES-området krävs arbetstillstånd, detta gäller inte dig som har permanent uppehållstillstånd. Arbetstillståndet ska uppvisas vid intervjutillfället.


Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Dela detta jobb

Logga
Familjehemssekreterare

Uddevalla kommun