halsojobb.se

Det finns få kommuner i Sverige som kan matcha Marks kommun. Vi har något så ovanligt som en urstark ekonomi och vi växer på alla håll och kanter. Inte så märkligt eftersom allt fler får upp ögonen för vilken livskvalitet vi erbjuder. Med närheten till Borås, Göteborg och Varberg finns alla möjligheter att njuta av natur, hav och storstadspuls. Detta samtidigt som just Du kan vara talangen som tillsammans med oss utvecklar och bygger en hållbar kommun för framtiden. Det här är därför mer än en jobbannons – det är ett erbjudande om ett bättre liv präglat av utveckling och laganda.

Familjeenheten är en del av IFO (individ och familjeomsorgen) i Marks kommun. Vi arbetar med målgruppen barn och unga (0-21 år) och deras familjer. I familjeenheten ryms både myndighetsutövning och verkställighet. Enheten består av medarbetare med stor variation av kompetens, ålder och kön. Utmärkande är den goda teamkänslan där vi tar väl hand om varandra. Humor och skratt finns det gott om men också yrkesstolthet och ett seriöst förhållningsätt till dem vi möter.

Arbetsuppgifter:
Som utredare arbetar du med myndighetsutövning utifrån socialtjänstlagen (SoL), samt Lagen om särskilda bestämmelser om vård av unga (LVU). Arbetet innebär att du utreder barns behov enligt BBIC, bedömer och beslutar om insatser samt även följer upp beviljade insatser. I tjänsten ingår också att handlägga integrationsärenden där det främst handlar om att följa upp HVB placeringar. Du kommer att ingå i en grupp med sju socialsekreterare, en förste socialsekreterare stöttar i det dagliga arbetet och ytterligare stöd fås från administrativa handläggare. Extern handledning finns för gruppen

Kvalifikationer:
Vi söker dig som är socionom eller med liknande högskoleutbildning. Har du erfarenhet av myndighetsutövning inom området barn och unga är det meriterande. För oss är det viktigt med förmåga och intresse av att samverka både internt och externt då det finns många aktörer runt barnen vi arbetar med. Betydelsefulla egenskaper är att vara modig och nyfiken i att utvecklas tillsammans med kollegor.
Låter det som en tjänst för dig välkomnar vi din ansökan.

Erfarenhet:
Erfarenhet krävs

Övrigt:
Marks kommun som arbetsgivare ska främja lika rättigheter, skyldigheter och möjligheter för alla medarbetare och värdesätter de kvaliteter som mångfald och en jämn könsfördelning kan tillföra verksamheten.
Vi undanber oss vänligen men bestämt kontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser. Marks kommun har upphandlade avtal.

Anställningsform:
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Antal platser: 1

Upplysningar lämnas av:
Kristina Chodor
Enhetschef Familjeenheten
Mobil: 0705-096121
Telefon: 0320-217982
Ingela Kalin
1:e Socialsekreterare
Telefon: 0320-21 71 68

Facklig(a) företrädare:
Facklig företrädare nås via kommunens växel.
Telefon: 0320 21 70 00

logo

Familjeenheten söker utredande socialsekreterare

Företag Marks kommun
Ort
Utgår

2018-08-24

Ansök nu

Dela detta jobb