halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logga

Familjebehandlare till familjeteamet

Företag Vimmerby kommun
Ort
Utgår

2022-10-04

Ansök nu

Familjebehandlare till familjeteamet

Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

 

Ditt nya jobb

Vi söker en familjebehandlare till familjeteamet som är socialtjänstens öppenvård för barn och familj. Familjeteamet arbetar med rådgivning, stöd, service och behandling till kommunens invånare avseende frågor som rör föräldraskap och familjerelationer. Arbetet innebär t.ex. föräldrastöd/familjearbete i olika former, enskilda samtal, kartläggningar, observationer och umgängen. Arbetet utgår från verksamhetens egna lokaler och hemma hos familjer. Verksamheten arbetar både genom biståndsbedömda uppdrag från socialsekreterare och direkt service till invånare. Verksamheten arbetar även med familjerättsliga frågor som samarbetssamtal. Därutöver även ungdomstjänst, ungdomsvård, utsatta för våld i nära relation, hedersrelaterat våld samt personer med våldsproblematik.

Familjebehandlarna vänder sig till familjer med barn och ungdomar i ålder 0-18 år. Arbetet utgår från föräldrarnas förmåga att tillgodose barnets behov. Insatserna syftar till att stärka skyddsfaktorer och minska riskfaktorer i barnets uppväxtmiljö. I arbetet är det viktigt att kunna utgå från familjens egna resurser och att arbeta tillsammans med barnen, ungdomarna, föräldrarna och övrigt nätverk för att möta upp barnens och ungdomarnas behov av stöd. Uppdragets karaktär styr hur man planerar och förlägger arbetet vilket innebär en hög grad av flexibilitet. Arbetet innebär också ett nära samarbete med socialsekreterare och andra viktiga kontakter omkring barnet och familjen. Du färdigställer genomförandeplan och dokumenterar ditt arbete genom dokumentationssystemet Lifecare. Arbetet regleras genom flertalet lagstiftningar som exempelvis socialtjänstlagen, offentlighet- och sekretesslagen, föräldrabalken m.fl.

Familjeteamet är en enhet inom barn och familj och består av 8 medarbetare som leds av en enhetschef. Familjeteamet sitter i egna lokaler på Rönnbärsgatan i Vimmerby. Vi kan erbjuda dig ett utvecklande och stimulerande arbete på en stabil arbetsplats med engagerade och erfarna kollegor. Arbetsgruppen har regelbundet kvalificerad handledning och både kortare och längre vidareutbildningar erbjuds utifrån verksamhetens behov. Vi erbjuder flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag samt möjlighet att byta semesterdagstillägget mot ledig tid.

Kravprofil

Vi söker dig som är har en eller flera utbildningar inom yrkesområdet som t.ex. socionom, socialpedagog eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer vara likvärdig. Som person är du både ansvarsfull, flexibel och lyhörd i ditt arbete och har en mycket god förmåga att samarbeta och att skapa goda relationer både på arbetsplatsen, med samarbetspartners och i arbetet med familjerna. Du har förmåga att arbeta både i team och självständigt. Du är strukturerad och har en god förmåga att planera och genomföra ditt arbete på ett effektivt och rättssäkert sätt. Du är engagerad och intresserad av verksamhetsområdet, samt har en vilja och förmåga att ta ansvar för helheten i verksamheten och intresse av metod- och verksamhetsutveckling. Du kommunicerar också på ett tydligt sätt i såväl tal som skrift.

Tjänsten kan komma att innebära att ge stöd och behandling till våldsutsatta och individer med våldsproblematik. Det är meriterande om du har erfarenhet av det och socialt arbete med barn och familj. Även att du har kunskaper om t.ex. samspel, anknytning och barns utveckling. 

B-körkort är ett krav.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidare
Sysselsättningsgrad: 100 %
Tillträde: Efter överenskommelse

Ansökan

Sista ansökningsdatum: 2022-10-04
Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under perioden.

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem där du bifogar CV och personligt brev.

Vimmerby kommun som arbetsgivare

Ansvar, mod och fantasi – det är våra värdeord när vi tillsammans arbetar för att ge bästa tänkbara service och omsorg till Vimmerby kommuns ca 15 700 invånare, våra företag och för alla som besöker oss. Vi är cirka 1 300 anställda i 170 olika yrkesroller. Vi erbjuder dig en arbetsplats som uppmuntrar till delaktighet och strävar efter en god balans mellan arbete och fritid. Läs mer om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida; www.vimmerby.se

Övrigt

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till annonskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför ytterligare kontakt med media-/annonsförsäljare, rekryteringssajter och liknande.

Fackliga representanter nås via kommunens växel 0492-76 90 00.

Varmt välkommen med din ansökan!

Kontaktperson

Josefine Alexandersson

Enhetschef

0492-769157

josefine.alexandersson@vimmerby.se

 

 

 

Dela detta jobb

Logga
Familjebehandlare till familjeteamet

Vimmerby kommun