halsojobb.se

Familjeenheten Ling

Vill du jobba med familjearbete med barn/ungdomar och deras familjer? Välkommen med din ansökan till familjeenheten Ling!

Familjeenheten Ling är en av 3 familjenheter inom socialtjänstens icke myndighetsutövande del i Uppsala kommun. Familjeenheterna vänder sig till barn/ungdomar i ålder 0 - 20 år samt deras föräldrar. Verksamhetens syfte är att i ett så tidigt skede som möjligt kunna ge barn, ungdomar och familjer det stöd man behöver samt att förhindra ytterligare problemutveckling.
Vi möter familjer, barn och ungdomar enskilt eller i grupp. Man kan komma till oss genom att man själv söker hjälp via den öppna ingången, eller genom myndighetsbeslut.
Familjeenheterna ingår även i det familjecentrerade arbetet med öppna förskolan och regionens mödra och barnhälsovård.

Ditt uppdrag
Dina huvudsakliga arbetsuppgifter kommer att vara familjearbete med barn/ungdomar och deras familjer, utifrån egenansökningar och familjebehandling utifrån biståndsbeslut i nära samarbete med socialtjänsten.

Din bakgrund
Vi söker dig som har socionomutbildning. Det är meriterande om du har steg 1 kompetens och systemteoriutbildning. Vi ser även att du har flerårig dokumenterad erfarenhet av behandlingsarbete med barn/ungdomar och deras familjer. Önskvärt om du har kunskap i Procapita, då vi dokumenterar i det systemet i myndighetsärenden. Har du B-körkort är även det meriterande för tjänsten.

Du är empatisk och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation samt flexibel och du ser möjligheter i förändringar. Vidare har du förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv samt att du är kommunikativ och du har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera. Vi ser även att du är pedagogisk och har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap samt en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Dessutom är du lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker samt bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Birgitta Wikner, enhetschef Familjeenheten Ling, 018-727 76 03

Facklig företrädare:
Akademikerförbundet SSR, Maria Persson, 018-727 24 24

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till socialförvaltningen. Socialförvaltningens uppdrag är att tillhandahålla en god vård och omsorg samt bedriva verksamhet som ger stöd för den enskilde att leva ett självständigt och aktivt liv. Socialförvaltningen leds av en direktör och är indelad i fyra avdelningar; Systemledning, Barn och ungdom myndighet, Barn och ungdom insatser och Vuxen.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)

Inom socialförvaltningen har vi heltid som norm. Det innebär att alla tillsvidareanställda medarbetare i grunden har en heltidsanställning. Vid en eventuell intervju ges mer information om vad det innebär i denna tjänst.
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Familjebehandlare till Familjeenheten Ling

Företag Uppsala kommun
Ort
Utgår

2020-02-29

Ansök nu

Dela detta jobb