halsojobb.se

Familjebehandlare Familjens Hus

Företag Gagnef kommun
Ort
Utgår

2019-07-28

Ansök nu

Familjebehandlare Familjens Hus

Där den vilda Västerdalälven och stilla Österdalälven strålar samman skapar Gagnefs kommun mötesplatser som tar oss in i framtiden. Med utgångspunkt i det lilla bygger vi en modern och trygg kommun. Genom engagemang och kreativitet skapar vi samhället. Vi tar hand om dem som har format den bygd vi lever i idag och satsar för kommande generationer och en hållbar utveckling.
 
Gagnefs kommun söker 
Familjebehandlare Familjens Hus
 
Familjens Hus i Mockfjärd är Gagnefs familjecentral som fungerar som en mötesplats för föräldrar och barn. Här samordnar kommunen och Region Dalarna sina resurser för att på bästa sätt möta de behov som barn, ungdomar eller föräldrar kan möta i olika situationer. 

Syftet med Familjens hus är att skapa samverkan mellan olika yrkesgrupper och huvudmän för att ge barn och unga, tillsammans med sina föräldrar, goda uppväxtvillkor i kommunen.

Som familjebehandlare på Familjens Hus ingår du i Familjeteamet. Du samverkar med övriga enheter inom Familjens Hus där öppen förskola, Famnen (en första linjemottagning för barn och ungas psykiska hälsa), mödrahälsovård samt barnhälsovård ingår.

Till Familjens Hus söker sig familjer som själva känner behov av stöd och hjälp. Dessutom kan familjer aktualiseras för insatser via Socialtjänstens barn- och familjeenhet.
Familjebehandlarna ingår i socialförvaltningens Stöd- och omsorgsgrupp och närmsta chef är enhetschefen på Familjens Hus.

Arbetsuppgifter:
Familjens Hus söker medarbetare på heltid som ska arbeta i Familjeteamet med behandlingsuppdrag riktade till barn och deras föräldrar. I uppdraget ingår bland annat att samverka med socialtjänsten och utföra insatser via biståndsbeslut samt att ge råd och stöd till familjer som är i behov av frivilliga insatser. Viktigt är också att samverka med andra verksamheter inom Familjens Hus och andra externa aktörer som finns runt familjerna. 

Behandlingsarbetet kommer att utföras både på Familjens Hus och hemma hos familjer, beroende av de behov som uppstår. Behandlingsarbetet har fokus på hälsofrämjande och förebyggande insatser som främjar trygga relationer och skyddande faktorer och utgår från familjens unika behov. Insatser i form av krissamtal kan förekomma.

Kvalifikationer:
Du är socionom, beteendevetare eller har annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig. Du bör ha erfarenhet av familjebehandlande arbete. Grundläggande psykoterapiutbildning och/eller erfarenhet av andra behandlingsmetoder är meriterande. Du ser till helheten i möten med individen och/eller familjen och du har ett förtroendeingivande och respektfullt bemötande. 

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper såsom personlig mognad, samarbetsförmåga samt förmåga att strukturera ditt arbete och göra korrekta avvägningar och prioriteringar. Det är även viktigt att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och har god datavana. Viss dokumentation utifrån myndighetsbeslut ingår i tjänsten.

Arbetstid/varaktighet:
Tillträde snarast eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

Vill du vara en del av oss?
Gagnefs kommun kännetecknas av närhet. Närhet mellan beslut och medarbetare, närhet mellan de olika verksamheterna och närhet till kunderna. Vi vågar påstå att vi är närmare än de flesta till det mesta!

Övrigt:
Insända pappershandlingar återsändes ej. Intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden. Gagnefs kommun undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Gagnefs kommun har i förväg beslutade rekryteringskanaler.

Fackliga kontaktpersoner:
Vecka 28-29:
Akademikerförbundet SSR Sofie Pettersson, 0241-15225

Vecka 30:
Akademikerförbundet SSR Karin Ceder, 0241-15221
Vision Maria Jansson, 0241-154 18
 
Körkort klass B - Bil.
 
Varaktighet/Arbetstid
Heltid
Tillsvidare
 
Lön
Månadslön 
Individuell lön enligt kollektivavtal  

Ansökan     
Sista ansökningsdag: 2019-07-28
Ange referens: SN/2019:87/02
 
Kontaktpersoner
Enhetschef Cristian Galvez, 0241-15279

Dela detta jobb

Familjebehandlare Familjens Hus

Gagnef kommun