halsojobb.se

Familjebehandlare akutboende Loet, semestervikariat

Företag Luleå kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-03-24

Ansök nu

Familjebehandlare akutboende Loet, semestervikariat

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Socialförvaltningen har medborgarnas behov i centrum och utgår ifrån socialnämndens vision "Meningsfullt liv i Luleå". Med kvalitet, engagemang, omsorg och förståelse ska vi, inom ramen för vårt uppdrag och gällande lagstiftning, tillgodose behov som uppfyller våra medborgares önskemål.

Socialförvaltningen är indelad i verksamhetsområdena Vård och omsorg, Hälso- och sjukvård samt Individ och familjeomsorg.

ARBETSUPPGIFTER
Inom Individ- och familjeomsorgen sker ett omfattande utvecklingsarbete med barn och unga i fokus. Vi utvecklar en dynamisk organisation som innehåller service och insatser för barn/unga och deras föräldrar. Målet är att utveckla en modern socialtjänst där vi satsar stort på att alla barn/unga i Luleå ska få likvärdiga möjligheter till goda levnadsvillkor.

Vi söker semestervikarier till akutboende Loet. Loet är ett kommunalt HVB, Hem för vård eller boende, som är bemannat dygnet runt. På Loet kan barn med förälder och unga bo en kortare tid under utredning av långsiktiga insatser, eller när de tillfälligt behöver skydd och stöd. HVB Loet gör även utredningsuppdrag och akuta insatser i barns och ungas hem. Det är socialsekreterare på Barn- och ungdomssektionen som initierar uppdragen.

På HVB Loet placerar socialsekreterare familjer och ungdomar för att få underlag till utredning. Familjebehandlarna utför observationer och samtal, samt gör kartläggningar och bedömningar, som dokumenteras i en sammanfattning. En placering kan också tillgodose barns och ungas behov av skydd och stöd. För alla som placeras på HVB Loet görs en individuell planering utifrån de behov som finns och det uppdrag som socialsekreteraren utformar. Allt sker i samråd med barn, ungdom och förälder. HVB Loet består även av akut- och utredningsuppdrag i barns och ungas hem.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som är socionom eller har annan beteendevetenskaplig universitets- eller högskoleutbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig eller så har du en pågående utbildning inom området. Vi ser gärna att du har erfarenhet av psykosocialt arbete. Meriterande är kunskap och erfarenhet av observationer gällande barns och ungas uppväxtmiljö.

Vi söker dig som kan skapa en arbetsrelation med våra brukare samtidigt som du observerar och kartlägger deras behov. Du är flexibel, har god samarbetsförmåga och kan arbeta självständigt. Stor vikt läggs vid personliga egenskaper där den egna tryggheten och självkännedomen är grundläggande.

ÖVRIGT
Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Socialförvaltningen begär att få se utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister vid nyrekrytering.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb

Dela detta jobb

Familjebehandlare akutboende Loet, semestervikariat

Luleå kommun