halsojobb.se

Erfaren stödassistent till vår korttidsenhet Skolskeppet inom LSS

Ort
Kategorier
Utgår

2019-11-15

Ansök nu

Erfaren stödassistent till vår korttidsenhet Skolskeppet inom LSS

 

Arbetsplatsbeskrivning

Lomma kommun är belägen i västra Skåne utmed Öresundskusten och har ca 24 000 invånare. Närheten till havet, den höga kvaliteten på skola och barnomsorg samt mycket goda boendemiljöer präglar kommunen. Allt arbete bedrivs med Lommaborna i fokus. Vår värdegrund utgår från orden öppenhet, respekt och ansvar. Genom att leva värdegrunden har vi goda förutsättningar att känna glädje och engagemang för vårt arbete och kommunens invånare.

Socialförvaltningen i Lomma kommun erbjuder olika former av råd, stöd, omsorg och hjälp för att kommuninvånarna ska ha goda möjligheter att leva ett bra liv. Förvaltningen är en beställare- och utförarorganisation, vilket betyder att den kommunala utförarorganisationen arbetar på uppdrag från myndigheten. Andan i socialförvaltningen präglas av iver och engagemang och ett av våra ledord är att vi ska ha ett gott värdskap, såväl inåt som utåt.

Arbetsbeskrivning

Lomma kommuns LSS-verksamhet för unga verkställer två av insatserna enligt LSS, korttidsvistelse samt korttidstillsyn. Du arbetar med våra barn och unga i det dagliga arbetet. Du kommer att vara kontaktman och ansvara för den sociala dokumentationen som är knuten till den enskilde. En stor del av vårt arbete är att bygga upp och bibehålla goda relationer med vårdnadshavare, skolan och andra viktiga kontakter som finns runt barnet/den unge. Vi söker nu dig som kan vara med och utveckla denna verksamhet.

Kvalifikationer

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är lyhörd och har förmåga att tolka våra barn/ungdomars behov. Respektfullt bemötande är en självklarhet för dig. Vi ser att du har ett stort mått av självkännedom och förstår dina styrkor och utvecklingsområden i mötet med andra människor. Vi arbetar för att ge den enskilde meningsfullhet, hanterbarhet och begriplighet i vardagen med tydliggörande pedagogik och lågaffektivt bemötande som arbetssätt, -detta med barnperspektivet i fokus.

Som en del av vår verksamhet arbetar du i enlighet med våra värdeord: Öppenhet, respekt och ansvar.

 

Yrkesmässiga kvalifikationer

Vi söker dig som är utbildad på vård- och omsorgsprogrammet, barn- och fritidsprogrammet, stödassistentutbildning via vuxengymnasium eller har motsvarande utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Du har lång erfarenhet av att arbeta med människor med Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Det är meriterande om du har kunskap inom TAKK och/eller teckenspråk. Vi arbetar med barn och unga med intellektuella funktionsnedsättningar och diagnoser inom autismspektrumet som har behov av en individuellt utformad miljö.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Körkort är ett krav

Vi begär utdrag ur belastningsregistret för anställning.

Enheten verkställer både korttidstillsyn och korttidsvistelse vilket innebär att du kommer att arbeta oregelbundna tider och helg.

Vi tillämpar löpande urval!

Anställningens omfattning

Deltid

Ansökan

Referensnummer: 165-2019

Sista ansökningsdag: 2019-11-15

Anställning

Tillsvidareanställning

75 %

Kontakt

Maria Löf

0733-411005

Zain Khan

0733-41 12 62

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771-693 693.

Dela detta jobb

Erfaren stödassistent till vår korttidsenhet Skolskeppet inom LSS

Lomma Kommun Socialförvaltningen