halsojobb.se

Enhetschef till Individ- och familjeomsorgen

Ort
Kategorier
Utgår

2019-03-22

Ansök nu

Enhetschef till Individ- och familjeomsorgen

Vill du vara med och göra skillnad? Då är det kanske dig vi söker som medarbetare till Sollefteå kommun.

Hos oss har du nära till storslagen natur och småstadscharm. Du kan njuta av ett varierat fritids- och kulturliv.

För oss är det viktigt att du känner att ditt arbete är meningsfullt och att du ser din del i helheten. Du är med och utvecklar verksamheten mot kommunens övergripande vision och mål.

Här bor människor med stark framtidstro! Välkommen till oss!

40 engagerade medarbetare arbetar idag inom Individ- och familjeomsorgen uppdelat i två enheter (Barn, Unga, Familj respektive Vuxen/LSS/Socialpsykiatri/Äldre) med det som är viktigt i våra kommuninnevånares vardag. Vi har ett svårt och komplext arbete, därför krävs det att vi är ett arbetslag som kännetecknas av empati, ansvar, medkännande och stöd för varandra. Vi kan erbjuda dig att bli en del i en sådan verksamhet!

Vi har bra förutsättningar för samarbete och samverkan då flera verksamheter är samlade i kommunhuset. Vi anser att helhetssynen och nära samverkan är viktiga förutsättningar för en verksamhet med hög kvalitet och trivsel bland medarbetarna. Tillsammans driver vi kontinuerligt utvecklingsarbete som blir basen för verksamheten.


ARBETSUPPGIFTER
Vi söker nu en enhetschef till enheten Vuxen/LSS/Socialpsykiatri/Äldre med ansvar för myndighetsutövning gällande vuxna 18 år och uppåt (inklusive äldre) enligt SoL, LVU, LVM och LSS.

Som enhetschef ansvarar du för verksamhetsplanering, personal och arbetsmiljö. I ditt uppdrag ingår att skapa samverkan och ett gott arbetsklimat, internt och externt.
I enheten kommer du att ha 16 medarbetare med olika roller och kompetenser underställda dig.

Vår ambition är att utveckla vår förmåga att lyfta fram människors resurser och stötta till förändring. Som enhetschef vill vi att du ska leda enheten och bedriva utvecklingsarbete med respekt för rutiner och arbetssätt som redan finns. Vi strävar efter att arbeta lösningsinriktat och systemiskt och ser det som nödvändigt att du delar den synen på socialt arbete.

Ärendeprocesshandledare är underställda dig och ska ärendehandleda personalen och vara deras stöd i vardagen.
Du besitter goda kunskaper i och har erfarenhet av socialt arbete, handläggning, dokumentation och myndighetsutövning enligt ovan nämnda lagstiftningar.

Du hanterar personalsystem avseende ledigheter, arbetstider/-resor, flex och medarbetar-/lönesamtal samt rehabiliteringsärenden.

Du sitter i verksamhetens ledningsgrupp och bidrar till utveckling och planering.

Så vad väntar du på? Kom och jobba med oss!

Välkommen med din ansökan!


KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har gedigen erfarenhet av socialtjänst. Du har ett stort intresse av att utveckla verksamheten och är väl förtrogen med lagstiftning och rättstillämpning inom socialtjänstens område.
Du har god vana av att uttrycka dig i tal och skrift.

Du har socionomutbildning eller likvärdig högskoleutbildning. Vi strävar efter att arbeta lösningsinriktat och systemiskt och därför är det meriterande att du har erfarenhet av det.

Erfarenhet från arbetsledande funktion är meriterande.

Datorvana och körkort är ett krav.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.ÖVRIGT
Observera att vi endast tar emot ansökningar via Offentliga jobb.

Första gången du söker ett jobb via Offentliga jobb, registrerar du dig på länken www.offentligajobb.se och skriver in dina uppgifter där. Du bör vara noggrann när du fyller i dina uppgifter, eftersom dina uppgifter ligger till grund för hanteringen.

När vi mottagit din ansökan får du en bekräftelse via mail.

Vi strävar efter mångfald och jämn könsfördelning inom Sollefteå kommun.

Vi undanber oss vänligt men bestämt att bli kontaktade av annons och rekryteringsföretag.

Dela detta jobb

Enhetschef till Individ- och familjeomsorgen

Sollefteå Kommun