halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Enhetschef till Försörjningsenheten

Ort
Utgår

2022-01-30

Ansök nu

Enhetschef till Försörjningsenheten

Luleå har både storstadens utbud och småstadens närhet. En hållbar kuststad med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Luleå kommun är en av Norrbottens största arbetsgivare med ungefär 7 000 medarbetare. Alla våra 300 yrken har något gemensamt; vi har stor betydelse, vi gör skillnad och vi skapar värde och livskvalitet för kommunens 78 500 invånare. Med andra ord så spelar vi en viktig roll. Varje dag, året om, för Luleå. Vill du också spela roll?

Socialförvaltningen har medborgarnas behov i centrum och utgår ifrån socialnämndens vision "Meningsfullt liv i Luleå". Med kvalitet, engagemang, omsorg och förståelse ska vi, inom ramen för vårt uppdrag och gällande lagstiftning, tillgodose behov som uppfyller våra medborgares önskemål.

Socialförvaltningen är indelad i verksamhetsområdena Folkhälsa och hälso- och sjukvård, Stöd och service, Socialpsykiatri och öppenvård, Myndighetsutövning socialtjänst samt Vård och omsorg.

ARBETSUPPGIFTER
Verksamhet Myndighetsutövning söker enhetschef till Försörjningsenheten. Vi kan erbjuda dig ett självständigt och utvecklande arbete i en verksamhet som utvecklar tillitsbaserad styrning och ledning.

Inom Försörjningsenheten pågår ett utvecklingsarbete där du kommer vara en nyckelperson för att verka för att våra brukare ska få hjälp och stöd i att bli självständiga, trygga och självförsörjande individer. Inom enheten handlägger vi försörjningsstöd, ekonomiskt bistånd samt bostäder i form av akuta och tillfälliga bistånd. Vi arbetar med automatisering av försörjningsstöd samt ett aktivt arbete med sysselsättning, arbete, praktik, studier mm för att bidra till egen försörjning. Arbetet innebär mycket kontakt med brukare, myndigheter samt övriga enheter inom förvaltningen. Du tar emot brukare på bokade, obokade samt akuta besök. Vår målsättning är att i nära samarbete med den enskilde stödja och hitta goda och hållbara lösningar. Det gör vi genom att på bästa sätt ge råd och stöd som är personligt anpassat för den enskilda individen samt genom ett aktivt utåtriktat samarbete både internt och externt med andra myndigheter och organisationer.

Som enhetschef leder, styr och utvecklar du verksamheten så att kraven i gällande avtal, lagar och policys följs. Du ansvarar för verksamhet, medarbetare, ekonomi, arbetsmiljö, facklig samverkan, uppföljning och utvärdering av dina verksamheter samt att kommunicera vår värdegrund inom enheten. Engagemang och nytänkande ser vi som avgörande för att nå måluppfyllelse med kvalitet och ekonomi i balans och där brukaren hela tiden står i fokus. Som chef är du en förebild och har ett medskapande förhållningssätt. Du ser, tillvaratar och utvecklar medarbetarnas engagemang, ansvarstagande, kompetens samt delaktighet i verksamheten. Du främjar ett gott samarbete internt och externt. I uppdraget ingår även ansvarigt samordnande enhetschef för myndighetsberedskapen.

KVALIFIKATIONER
Du har socionomexamen och har erfarenhet av att arbeta som chef, Du har erfarenhet av socialt arbete, gärna inom försörjningsstöd samt stor erfarenhet av samverkan med andra aktörer.

Vi lägger stor vikt vid ledaregenskaper och att du är rätt person för uppdraget. Egenskaper som vi sätter stort värde på är att du är trygg, flexibel, självständig, ansvarsfull, engagerad, lyhörd, har en god samarbetsförmåga och förmåga att skapa ett gott samarbetsklimat. Omvärldsbevakning ser du som intressant och vill arbeta med utveckling. Du kan driva förändrings- och utvecklingsarbete, har idéer, prövar gärna nya arbetssätt och utvecklar metoder. Du är strukturerad, organiserad och har ett stort engagemang för målgruppen. Din förmåga till kommunikation i såväl tal som skrift är god.

ÖVRIGT
Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Socialförvaltningen begär att få se utdrag ur Polisens belastningsregister vid nyrekrytering.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb

Dela detta jobb

Enhetschef till Försörjningsenheten

Luleå kommun - Socialförvaltningen