halsojobb.se

Vill du göra skillnad? Socialstyrelsen arbetar för alla medborgares rätt till en god hälsa, vård och omsorg.

Vi söker engagerade medarbetare som uppnår resultat, främjar samarbete och bidrar till utveckling. I gengäld erbjuder vi meningsfulla och utvecklande arbetsuppgifter, kunniga och engagerade kollegor och möjligheten att påverka ditt arbete och din arbetsplats.

Enhetschef till enhet för informationsstruktur och e-hälsa

Socialstyrelsen söker en enhetschef som vill leda och utveckla myndighetens arbete med e-hälsa inom hälso- och sjukvård och socialtjänst. Enhetens uppdrag innebär att tillhandahålla, utveckla och förvalta nationell informationsstruktur samt Snomed CT för att stödja hälso- och sjukvården samt socialtjänsten. Dessutom ansvarar enheten för flera uppdrag från regeringen och stödjer utvecklingen inom ramen för arbetet med vision E-hälsa 2025. Enheten är placerad vid en Socialstyrelsens avdelningar för Kunskapsstyrning.

Vi söker dig som vill

• bidra till utvecklingen inom området e-hälsa

• skapa en kultur som främjar ett kontinuerligt utvecklings- och förändringsarbete

• leda enhetens medarbetare mot goda resultat genom ditt engagemang och din förmåga att ta tillvara allas potential

• driva strategiska frågor i avdelningens ledningsgrupp samt proaktivt interagera med övriga enheter och avdelningar och därmed medverka till hela myndighetens verksamhetsutveckling

• agera som en tydlig arbetsgivarrepresentant.

Vi söker dig som

• har stort engagemang, kunskap och aktuell erfarenhet inom området e-hälsa

• kan representera myndighetens arbete inom området e-hälsa både externt och internt

• har gedigen erfarenhet som chef med personal- och budgetansvar

• har erfarenhet av att leda förändrings- och utvecklingsarbete i en kunskapsorganisation med goda resultat

• har en akademisk utbildning som myndigheten bedömer relevant

• har mycket god kommunikativ förmåga i tal och skrift.

För att lyckas med uppdraget är du trygg och tydlig i ditt ledarskap. Du är bra på att samordna komplexa uppdrag, samarbeta och skapa goda relationer, både internt och externt. Rollen kräver att du både är utvecklingsinriktad, drivande och lyhörd och har en god förmåga att skapa välfungerande team. Genom din kommunikativa förmåga inspirerar du andra till dialog och delaktighet. Vid rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Det är dessutom meriterande om du har

• erfarenhet från arbete med e-hälsofrågor inom hälso- och sjukvård eller socialtjänsten

• erfarenhet av arbete i en statlig myndighet eller med att arbeta med frågor på nationell eller annan övergripande nivå

• tidigare erfarenhet av processledning och ledningssystem.

Anställningsinformation

Anställningen är tillsvidare med 6 månaders provanställning, med ett chefsförordnande på sex år, och placeringen är i Stockholm. Din titel blir enhetschef.

Välkommen med din ansökan senast den 30 aug 2021. I ditt personliga brev ber vi dig beskriva dina erfarenheter som matchar den bakgrund och kompetens vi efterfrågar. Ange diarienummer 2.6.1-17757/2021.

Om du har frågor om tjänsten, kontakta Avdelningschef Jenny Rehnman alternativt Karolina Öberg på Pro Astri 070-745 67 66. Vid frågor om rekryteringsprocessen, kontakta personalspecialist Ola Nordin-Remberger. Fackliga företrädare är Carl-Erik Flodmark för SACO och Magnus Göransson för ST. Samtliga nås på telefonnummer 075-247 30 00.

Betyg och övriga handlingar tar du med vid en eventuell intervju. När du ansöker kommer dina personuppgifter att behandlas enligt offentlighetsprincipen samt dataskyddsförordningen. När du skickar din ansökan till oss, samtycker du till detta.

Inför rekryteringsarbetet har Socialstyrelsen tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Om Socialstyrelsen

God vård och omsorg bygger på kunskap. Därför finns vi. Socialstyrelsen är Sveriges kunskapsmyndighet för vård och omsorg. Genom samarbete, oberoende experter och pålitlig kunskap styr, stödjer och utvecklar vi hälso- och sjukvården och socialtjänsten. Det gör vi för att människor i Sverige ska få tillgång till god vård och omsorg på lika villkor, oavsett vem man är och var i landet man bor. 

Läs gärna mer om Socialstyrelsen

Kontaktpersoner

Karolina Öberg

Seniorkonsult

070 745 67 66

karolina@proastri.se

ENHETSCHEF TILL ENHET FÖR INFORMATIONSSTRUKTUR OCH E-HÄLSA TILL SOCIALSTYRELSEN

Företag Socialstyrelsen
Ort
Kategorier
Utgår

2021-09-30

Ansök nu

Dela detta jobb