halsojobb.se

-->

Enhetschef till analysverksamheten vid Klinisk kemi och KUL 24Sju, Södertälje sjukhus

Ort
Kategorier
Utgår

2020-06-25

Ansök nu

Enhetschef till analysverksamheten vid Klinisk kemi och KUL 24Sju, Södertälje sjukhus

 

Vill du vara med och leda framtidens hälso- och sjukvård?
Vår vision ”Patienten först – tillsammans skapar vi den bästa vården” är vägledande när vi på Karolinska Universitetssjukhuset bygger en verksamhet som skapar tydligt värde för patienter och samhälle. En viktig del i vår verksamhet är värdebaserad vård, där vården i allt större utsträckning styrs utifrån de utfall och resultat som skapar mest värde för patienten.

Vår tematiska organisation baseras på patientflöden som följer patientens väg genom vården. Funktion Karolinska Universitetslaboratoriet (KUL) är en av fyra funktioner där Medicinsk enhet (ME) Klinisk kemi och KUL 24Sju ingår. ME Klinisk kemi och KUL 24Sju innefattar Klinisk kemi samt samlat driftsansvar för den gemensamma dygnet runt-analysverksamheten inom KUL, som bedrivs vid sex sjukhus i Stockholm. Driftsansvaret för dessa 24Sju (dygnet runt) analysverksamheter är uppdelat på 10 enheter som ingår i en gemensam laboratorieenhet.

Vi söker nu en enhetschef till vårt dygnet runt-laboratorium vid Södertälje sjukhus.

 

Om tjänsten

Som enhetschef ansvarar du tillsammans med verksamhetschef och sektionschef för det värde som levereras inom enheten, samt har ett sammanhållet ansvar för integration av laboratorieverksamheten (utfall/kvalitet/produktion) och FoU. I nära samarbete med sektionschef förväntas du att löpande utveckla och förbättra arbetssätten och rutinerna för aktuella enheten. Utöver det innefattar rollen som enhetschef även:

  • Ett ansvar för att enhetens produktion sker rationellt med ett kontinuerligt förbättringsarbete och att kvalitetssystemets krav uppfylls
  • Personalansvar över cirka 20 medarbetare (laborerande personal), vilket innefattar ansvar för att det finns rätt förutsättningar samt kompetens och bemanning för arbetet
  • Ständig rapportering till sektionschefen
  • Att bereda goda möjligheter för forskning samt utbildning inom sektionen

I rollen ingår även ansvar för enhetens budget och verksamhetsplan samt ett arbetsmiljöansvar för både den fysiska och psykosociala arbetsmiljön. Vår arbetsmiljö präglas av våra värderingar Ansvar – Medmänsklighet – Helhetssyn.
 

Vi söker

  • Du har en kandidatexamen inom relevant område
  • Rollen förutsätter erfarenhet från kliniskt arbete och att du har en förmåga att se helheten
  • Du har kompetens inom förbättringsarbete samt ledning och styrning
  • Du är en handlingskraftig, driven ledare som är lyhörd för vårdens behov
  • Du har förmåga att kommunicera och skapa tydlighet kring mål och strategier

Vidare förväntas du vara ett föredöme som visar personlig omtanke och motiverar och inspirerar dina medarbetare att utvecklas i sin yrkesroll och i organisationen. Vi ser det som en självklarhet att du delar våra värderingar Ansvar – Medmänsklighet – Helhetssyn och vår vision Patienten först – tillsammans skapar vi den bästa vården.

Vi ser fram emot din ansökan!

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:  

1. Personligt brev  

2. CV (kliniska meriter, klinisk tjänstgöring, forskningsmeriter, undervisningsmeriter, administrativa meriter samt övriga meriter)

3. Övriga bilagor

4. Genomförda tester (MAP och Matrigma)  

Provanställning kan komma att tillämpas i denna rekrytering. Medarbetare som ska arbeta vårdtagarnära på Karolinska Universitetssjukhuset behöver fylla i en hälsodeklaration samt genomgå en enklare hälsoundersökning innan nyanställning.

Karolinska Universitetssjukhuset är ett rökfritt sjukhus!

Vid tjänst som innefattar vård av barn och ungdom kommer Karolinska Universitetssjukhuset att kontrollera den som erbjuds tjänsten mot belastningsregistret.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
http://www.sll.se/

Dela detta jobb

Enhetschef till analysverksamheten vid Klinisk kemi och KUL 24Sju, Södertälje sjukhus

Karolinska Universitetssjukhuset