halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Enhetschef till Ambulansen Kramfors

Ort
Kategorier
Utgår

2021-11-28

Ansök nu

Enhetschef till Ambulansen Kramfors

Arbetsplatsbeskrivning

Region Västernorrland är en av länets största arbetsgivare med cirka 6500 medarbetare. Tillsammans arbetar vi för att utveckla regionen, hälso- och sjukvården och tandvården. Hos oss får du möjlighet till ett arbete där du gör skillnad för invånarna, i ett län som erbjuder både aktivitet och avkoppling.

Länssjukvårdsverksamheten Ambulans är en av 11 verksamheter inom området Somatik, som ansvarar för vården inom dess specialitet i hela länet och har ett ansvar för att ge patienterna tillgång till länets samlade specialistkompetens på lika villkor. Detta som en del i att öka tillgängligheten till vården och dess kvalitet.

Ambulanssjukvården har ett länsövergripande uppdrag och består av fem ambulansstationer och tre satellitstationer i Region Västernorrlands regi samt tre ambulansstationer i privat regi. Verksamheten har ca 200 anställda varav fem enhetschefer. All ambulanspersonal är sjuksköterskor och de flesta med specialistutbildning inom prehospital sjukvård. Verksamhetens ansvar omfattar prehospital vård som innebär bedömning och vård av akut sjuka och skadade patienter i alla åldrar och med alla typer av sjukdomstillstånd och skador innan sjukhusvård. Länsverksamhet ambulans utför ungefär 36 000 transporter per år. Verksamheten har i sitt dagliga arbete viktiga gränssnitt och samarbeten med SOS- alarm, akutmottagningar, vårdavdelningar, primärvård, psykiatrisk vård, statlig och kommunal räddningstjänst, socialtjänst, kommunal vård och omsorg och polis.

God och nära vård är en viktig och nödvändig del av ambulanssjukvården och måste integreras i ambulanssjukvårdens behandlingsriktlinjer och rutiner. Genom den nationella och regionala organisationen för kunskapsstyrning deltar ambulansverksamheten aktivt i arbetet gällande framtagande samt implementering av riktlinjer, processer samt arbetssätt.

Ambulanssjukvården i Kramfors är en av länets mindre ambulansstationer med ett 20- tal sjuk- och specialistsjuksköterskor i varierad ålder och kön. Det finns 2 ambulanser i drift dygnet runt och enheten utför ungefär 3700 uppdrag per år. Vi söker nu en enhetschef som är genuint intresserad av att leda en verksamhet i ständig förändring!

Arbetsuppgifter

Som enhetschef ansvarar du för enhetens verksamhet, personal och ekonomi avseende planering och uppföljning och i arbetet ingår kontakter med övriga verksamheter inom sjukhuset såväl som externa samarbetspartners. Du är direkt underställd länsverksamhetschefen och ingår i ledningsgruppen för verksamhetsområdet.

Beredskapstjänstgöring som just nu infaller var femte vecka ingår i tjänsten (Ambulanschef i beredskap). Resor i tjänsten ingår.

Anställningen är en tillsvidareanställning i grundprofessionen med ett tidsbegränsat chefsförordnande under 4 år i linje med Regionens ledarskapspolicy som riktmärke. Chefer i Region Västernorrland företräder arbetsgivaren och utövar ett ledarskap som har sin grund i god
självinsikt och präglas av ärlighet, öppenhet, ansvarskänsla och personligt mod.

Kvalifikationer

Du som söker har akademisk examen eller utbildning inom för tjänsten relevant område. Du har tidigare erfarenhet av ledarskap och förändringsarbete samt kunskap om och erfarenhet av arbete inom hälso- och sjukvårdssektorn. Det är meriterande om du har erfarenhet av ambulanssjukvård eller tidigare arbeta i en roll med budget och personalansvar. B-körkort samt goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav. C-kort/dispens är meriterande.

För oss är dina personliga egenskaper viktiga. Vi ser att du drivs av en vilja att utveckla verksamheten, medarbetarna och dig själv samt bedriver en god omvärldsbevakning inom verksamhetsområdet. Du är trygg och stabil som person och ledare där du leder och motiverar du dina medarbetare mot uppsatta mål samt skapar engagemang och delaktighet. Det är en självklarhet för dig att ha en positiv attityd i arbetet och agera och fatta beslut enligt organisationens mål och riktlinjer. Du är inlyssnande och en god kommunikatör samt skapar struktur och gör prioriteringar på ett effektivt sätt i ditt arbete.

Regionen arbetar sedan många år med att skapa förutsättningar för att bidra till friska och hälsosamma medarbetare. Du får tillgång till regionens friskvårdsanläggningar i Sundsvall, Härnösand, Örnsköldsvik samt Sollefteå. Genom din anställning hos oss har du flera anställningsförmåner som exempelvis tillägg till föräldraförsäkringen, extra semesterdagar när du fyllt 40 år, möjlighet att löneväxla till tjänstepension. Att du mår bra och trivs är viktigt för oss. Region Västernorrlands arbetsplatser är rökfria och vi tillämpar rökfri arbetstid.

Välkommen med din ansökan.

Upplysningar/fackliga kontaktpersoner

Peter Neuman

Verksamhetschef

Telefon: 0703123900

E-post: peter.neuman@rvn.se

Joakim Berglund

Vårdförbundet

Telefon: +4661180310

E-post: joakim.berglund@lvn.se

Dela detta jobb

Enhetschef till Ambulansen Kramfors

Region Västernorrland