halsojobb.se

Enhetschef hälso- och sjukvårdsenheten i Trosa

Ansök nu

Enhetschef hälso- och sjukvårdsenheten i Trosa

Vård och omsorg i Trosa kommun har under många år bedrivit verksamhet i framkant där kvalitén är hög och medarbetarna engagerade. Vi ger individcentrerad omvårdnad där du får arbeta med något av det bästa och mest berikande som finns – att tillgodose våra medborgares individuella behov av vård och omsorg så att de ska känna trygghet och meningsfullhet.

 Vård- och omsorgskontoret, som leds av vård- och omsorgschefen, ansvarar för alla kommuninvånare som har behov av stöd, service och omvårdnad. Inom verksamhetsområdena ges insatser till enskild utifrån Socialtjänstlagen (SoL), Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) samt Hälso- och sjukvårdslagen (HSL). Vård- och omsorg ansvarar för ett brett uppdrag för alla kommuninvånare som har något behov av stöd, service och omvårdnad. Totalt arbetar ca 300 medarbetare och ett tiotal enhetschefer inom denna verksamhet. Då flertalet chefer har verkat över en längre tid, finns en bra grundtrygghet i ledningsfunktionerna. 

Trosa kommun och Region Sörmland har ett delat ansvar för hälso- och sjukvården i kommunen. Kommunens ansvar omfattar hälso- och sjukvårdsinsatser som utförs av sjuksköterskor, arbetsterapeuter och fysioterapeuter inom kommunens särskilda boenden samt i hemsjukvården i det egna hemmet. Då vår nuvarande enhetschef går vidare till uppdraget som medicinskt ansvarig sjuksköterska (MAS) söker vi dig som vill bli vår nya enhetschef för hälso- och sjukvårdsenheten.

UPPDRAG

Som ledare i Trosa kommun inser du att individen gör skillnad och vår utgångspunkt är alltid medborgaren i fokus. För oss är bemötande och tillgänglighet nyckeln till en bra verksamhet. Som chef och ledare har du ett gott omdöme och litar på din inre kompass. I Trosa kommun vågar och vill vi pröva nya vägar. Verksamheten växer och Trosa är en kommun med goda förutsättningar.

Vi söker en tydlig ledare som tillsammans med våra medarbetare vill arbeta för att fortsätta behålla verksamhetens höga kvalité, kundnöjdhet och engagerade medarbetare. Kvalitetsnivån i verksamheten är hög men vi vill bli ännu bättre genom fortsatt systematiskt utvecklingsarbete.

Som enhetschef kommer du att leda och fördela det dagliga arbetet tillsammans med en biträdande enhetschef. Du ansvarar för ekonomi, personal, metodutveckling och kontinuerlig översyn av rutiner och riktlinjer. Du håller dig uppdaterad med omvärlden vad gäller föreskrifter, lagstiftning och dess tillämpning samt kunskapsbaserade metoder. Du driver kvalitets- och utvecklingsarbete som gagnar brukare, medarbetare och hela organisationen. Samarbete med andra aktörer som finns runt brukare, både internt och externt, ingår i arbetet.

Din närmaste chef är Vård- och omsorgschefen och du ingår i ett chefsteam som tillsammans tar ansvar för helheten med brukarnas individuella behov i fokus.

Du har ett gott stöd från både ekonomi- och personalenheten som är placerade på central nivå i organisationen. På vård- och omsorgskontoret finns stöd av administratörer samt via kvalitetsenheten och vår medicinska ansvariga sjuksköterska som också har i uppdrag att arbeta med kvalitetsutveckling av hälso- och sjukvården. 

KOMPETENS

Du är legitimerad sjuksköterska, arbetsterapeut eller fysioterapeut. Tidigare erfarenhet av ledarskap är meriterande. Du är tydlig och en duktig kommunikatör som har förmåga att lära ut samt sprida kunskaper.

Du har en ekonomisk medvetenhet, är mål- och resultatinriktad med förmågan att skapa engagemang och delaktighet samt förse andra med de befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Förmåga att planera, organisera och prioritera arbetet på ett effektivt sätt är en förutsättning då du kommer att ha kontakt med många människor. Det är därför av stor vikt att du kan samarbeta och att du är uppmärksam och lyhörd i ditt bemötande. 

Vi tror att du är lugn, trygg, flexibel, tillgänglig och ansvarsfull. Detta märks då du tar ansvar för din uppgift och driver processer vidare, samt genom att du är prestigelös och tydlig i din kommunikation och känner dig hemma i din roll som ledare. Flexibiliteten märks då du är van vid förändringsarbete och ser möjligheter snarare än svårigheter. Du är strukturerad, kvalitetsmedveten, bra på att samarbeta och har bred kunskap och erfarenhet från hälso- och sjukvårdsområden.

Vidare söker vi en person som drivs av kundperspektivet, d v s att vi är till för kommunens invånare, och som kan driva kvalitets- och utvecklingsarbete inom begränsade ekonomiska ramar. 

INFORMATION OM ANSTÄLLNINGEN

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Tillträde: Enligt överenskommelse

ÖVRIGT

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande. 

Vi arbetar med löpande urval vilket innebär att vi kan komma att kalla till intervju redan innan sista ansökningsdatum gått ut. 

Varmt välkommen med din ansökan till Trosa kommun!

VILL DU VETA MER?

Trosa kommun växer som bostadsort och vi söker nya medarbetare inom vård och omsorg. Trosa kommun vill ha personal som har en mix av åldrar, kön och bakgrund för att få en mångfald flera av våra brukare kan känna igen sig i.

Vi arbetar ständigt för att skapa engagemang och arbetsglädje och vi är väldigt stolta över att Trosa kommun i flera år legat i den absoluta Sverigetoppen när det gäller engagerade medarbetare enligt SKR (Sveriges kommuner och regioner, HME).

 

 

Dela detta jobb

Enhetschef hälso- och sjukvårdsenheten i Trosa

Trosa kommun