halsojobb.se

Enhetschef Hälso- och sjukvård

Företag Luleå kommun
Ort
Utgår

2019-09-30

Ansök nu

Enhetschef Hälso- och sjukvård

Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad i ständig utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Socialförvaltningen har medborgarnas behov i centrum och utgår ifrån socialnämndens vision "Meningsfullt liv i Luleå". Med kvalitet, engagemang, omsorg och förståelse ska vi, inom ramen för vårt uppdrag och gällande lagstiftning, tillgodose behov som uppfyller våra medborgares önskemål.

Socialförvaltningen är indelad i verksamhetsområdena Vård och omsorg, Hälso- och sjukvård samt Individ och familjeomsorg.

ARBETSUPPGIFTER
Verksamhetsområdet Hälso-och sjukvård är en inspirerande och innovativ arbetsplats där samarbete, patientsäkerhet och personcentrering är grunden. Vi söker nu en enhetschef till vår ledningsgrupp. Du kommer att ansvara för området som innefattar fysioterapeuter samt ha en samordnande administrativ roll som innefattar sjuksköterskor.

I ditt uppdrag ingår att styra och utveckla verksamheten inom ditt område i nära samverkan internt och externt så att du säkerställer en god och säker rehabilitering och habilitering. Som enhetschef skapar du en hälsofrämjande arbetsmiljö där du tillsammans med medarbetare tar ansvar för kvalitet, ekonomi, ständiga förbättringar och evidensbaserade metoder. Du följer upp och utvärderar verksamheten med fokus på kvalitet, arbetsmiljö och ekonomi. I ditt arbete har du alltid patienten i fokus genom att vara lyhörd mot patient och närstående.

I din samordnande administrativa roll planerar du för löpande administrativa arbetsuppgifter samt vid tillfälliga arbetsanhopningar i samverkan med enhetscheferna för sjuksköterskor. Du är direkt underställd och arbetar på uppdrag av verksamhetschefen.

KVALIFIKATIONER
Du är legitimerad fysioterapeut och har erfarenhet av att arbeta som chef/ledare samt av administrativt arbete. B-körkort är ett krav.

Egenskaper vi sätter stort värde på är att du är en tydlig, flexibel och strukturerad ledare. Din samarbetsförmåga är mycket god och du arbetar nära din verksamhet för att på så sätt se möjligheter och genomföra ständiga förbättringar. Du tar tillvara och utvecklar medarbetarnas kompetens och innovativa förmågor. Du är effektiv när det gäller administrativa arbetsuppgifter och har lätt för att planera, organisera och prioritera arbetet. Vi lägger stor vikt vid att du är rätt person för uppdraget.

ÖVRIGT
Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns värdegrund där ledorden är Engagerade, Ansvarstagande och Kompetenta.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb

Dela detta jobb

Enhetschef Hälso- och sjukvård

Luleå kommun