halsojobb.se

Logga

Enhetschef - daglig verksamhet, LSS

Företag Uddevalla kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-09-27

Ansök nu

Enhetschef - daglig verksamhet, LSS

Vi är allt fler som väljer att bo i Uddevalla. Kommunen växer stadigt och har idag drygt 55 000 invånare. Här har vi hav, skog och fjäll nära inpå och dessutom ett rikt näringsliv som präglas av småföretagande och god samverkan.

I Uddevalla kommun strävar vi aktivt efter mångfald genom att värdesätta och rekrytera medarbetare med olika bakgrund. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande organisation. I mötet med andra människor är våra ledord öppenhet, respekt och professionalitet. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart samhälle - för alla invånare.

Liv, lust och läge blir livskvalitet i Hjärtat av Bohuslän!

Beskrivning
Vi söker enhetschef till Stöd och service för personer med funktionsnedsättning.

Du kommer att ansvara för Dagliga verksamheter enligt LSS och ha ett nära samarbete med dina tre chefskollegor och två arbetskonsulenter.
Vårt mål är att Uddevalla kommuns stöd till personer med funktionsnedsättning skall bygga på brukarens egna framförda behov och ligga i framkant när det gäller utveckling. Nu behöver vi dig som tillsammans med oss vill arbeta med utveckling och förbättringar för att nå vårt mål.

Arbetsuppgifter
Som enhetschef är du ansvarig för de verksamheter som bedrivs inom dina enheter. Du har personalansvar, leder och fördelar arbetet och ansvarar för medarbetares arbetsmiljö. Du är ekonomiskt ansvarig för enheterna och följer upp och redovisar kontinuerligt mot tilldelad budgetram. Du skall arbeta med helhetssyn och bidra till att verksamheten kännetecknas av öppenhet, respekt och professionalitet.

Kvalifikationer
Formell kompetens (skall krav)

Du ska ha 3-årig högskoleexamen med social inriktning eller annan högskolekompetens som arbetsgivaren finner likvärdig. Körkort är ett krav.

Erfarenhet (bör krav)

Vi söker dig som är duktig på att leda personal samt driva och utveckla verksamhet. Du skall kunna uttrycka dig väl i tal och skrift samt ha god kunskap i data.
Du skall ha kännedom om de lagar som styr verksamheten. Meriterande är praktisk erfarenhet av att ha arbetat på bostad med särskild service eller daglig verksamhet inom LSS.
Erfarenhet som chef eller ledare är särskilt meriterande. Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Personlig Kompetens

-Samarbetsförmåga. Relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt och löser konflikter på ett konstruktivt sätt.
-Har förmåga att se till ett helhetsperspektiv.
-Leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål.
-Sätter igång aktiviteter och uppnår resultat. Har ett nytänkande som kan omsättas i praktiken.
-Självgående och självständig. Tar ansvar för uppgiften och strukturerar själv sitt arbetssätt samt har mod att agera efter sin egen övertygelse.
-Flexibel och förändringsorienterad. Ser möjlighet i förändringar och kan anpassa sig efter ändrade omständigheter.
-Tydlig och strukturerad i sitt ledarskap. Kommunicerar på ett tydligt sätt. Påminner och följer upp. Skapar engagemang och delaktighet. Planerar, organiserar och prioriterar arbetet på effektivt sätt.

Villkor
Socialtjänsten kräver vid vissa tjänster att den som erbjuds anställning skall visa utdrag från belastningsregister och misstankeregister innan anställning.
http://polisen.se/Service/Belastningsregistret-begar-utdrag/

För tjänster där arbetet innebär direkt och regelbunden kontakt med barn, samt för all verksamhet enligt LSS, ska giltigt utdrag ur polisens belastningsregister visas upp alternativt lämnas in före anställning. Tänk på att det kan ta tid att få utdraget så beställ det i god tid för att rekryteringsprocessen inte ska fördröjas.

För dig som inte är medborgare inom EU/EES-området krävs arbetstillstånd, detta gäller inte dig som har permanent uppehållstillstånd. Arbetstillståndet ska uppvisas vid intervjutillfället.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Dela detta jobb

Logga
Enhetschef - daglig verksamhet, LSS

Uddevalla kommun