halsojobb.se

Logga

Enhetschef

Företag Uddevalla kommun
Ort
Utgår

2019-03-22

Ansök nu

Enhetschef

Vi är allt fler som väljer att bo i Uddevalla. Kommunen växer stadigt och har idag drygt 55 000 invånare. Här har vi hav, skog och fjäll nära inpå och dessutom ett rikt näringsliv som präglas av småföretagande och god samverkan.

I Uddevalla kommun strävar vi aktivt efter mångfald genom att värdesätta och rekrytera medarbetare med olika bakgrund. Vi bedriver ett aktivt hälsofrämjande arbete med målsättningen att vara en attraktiv arbetsgivare och en hälsofrämjande organisation. I mötet med andra människor är våra ledord öppenhet, respekt och professionalitet. Tillsammans arbetar vi för ett hållbart samhälle - för alla invånare.

Liv, lust och läge blir livskvalitet i Hjärtat av Bohuslän!

Beskrivning
Enhetschef för hemtjänst

1 tillsvidare 100 % 

Är du redo för en spännande utmaning? Nu söker vi dig som är intresserad av ett utmanande ledarskap inom sektion hemtjänst.

Du är en engagerad och tydlig chef som på ett professionellt sätt kan motivera, inspirera och utveckla medarbetare till att nå uppsatta mål. Dessutom ser vi gärna att du har ett intresse för IT och digitala tjänster som kan bidra till positiv utveckling av både den egna och avdelningens övriga verksamheter.

Sektion hemtjänst består av 17 hemtjänstgrupper och ett servicehus. Inom sektionen finns också administratörer samt områdesplanerare för hemtjänsten. Inom ditt chefsområde kommer ca 30 personal ingå. 

Arbetsuppgifter
Som enhetschef arbetar du operativt med ett nära ledarskap i den dagliga verksamheten.

Du har personalansvar och du leder och fördelar arbetet samt ansvarar för medarbetarnas arbetsmiljö. Uppdraget handlar om att utveckla verksamheten för att på bästa sätt kunna tillgodose brukarnas behov av vård och omsorg i sitt ordinarie hem.

Med rollen följer också ett ekonomiskt ansvar för enheten och du följer upp och ser till att verksamheten bedrivs inom tilldelad budgetram. Du behöver vara bra på att kommunicera och skapa engagemang och delaktighet hos dina medarbetare och utveckla verksamheten tillsammans med dem. Du har ett helhetstänk med god förmåga att lyssna in omgivningen. Du är en prestigelös och transparant ledare med fokus på brukarnas välbefinnande och trygghet.

Du arbetar med en helhetssyn och du bidrar till att verksamheten kännetecknas av professionalitet och du har en god samarbetsförmåga med övriga professioner. Du ansvarar för brukare och anhörigkontakt och är lite av spindel i nätet, har ett nära samarbete med biståndsenheten, mobila teamet, och övrig hs personal.

Om du är rätt person så kommer vi att erbjuda dig ett stimulerande arbete och en möjlighet att utvecklas i din roll som chef.

Du ingår i sektion hemtjänsts ledningsgrupp tillsammans med övriga enhetschefer inom sektionen.

Kvalifikationer
3-årig högskoleexamen i social omsorg eller annan högskolekompetens som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Stor vikt lägges vid personlig lämplighet och att du är obehindrad i svenska språket i både tal och skrift. Erfarenhet från verksamhetsområdet är meriterande. Körkort är ett krav.

Rekrytering sker löpande under ansökningstiden.

För tjänster där arbetet innebär direkt och regelbunden kontakt med barn ska giltigt utdrag ur polisens belastningsregister visas upp alternativt lämnas in före anställning. Tänk på att det kan ta tid att få utdraget så beställ det i god tid för att rekryteringsprocessen inte ska fördröjas.

För dig som inte är medborgare inom EU/EES-området krävs arbetstillstånd, detta gäller inte dig som har permanent uppehållstillstånd. Arbetstillståndet ska uppvisas vid intervjutillfället.

Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Dela detta jobb

Logga
Enhetschef

Uddevalla kommun