halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Chefläkare till Karolinska Universitetssjukhuset

Ort
Utgår

2021-12-06

Ansök nu

Chefläkare till Karolinska Universitetssjukhuset

Referens nummer

2021/2805

Vi söker en chefläkare till Karolinska Universitetssjukhuset. Chefläkaren ingår i staben för Kvalitet och patientsäkerhet som har ett sjukhusövergripande tillsynsansvar för att vården vid Karolinska är kunskapsbaserad och ändamålsenlig, säker, patientfokuserad, effektiv och jämlik.

Arbetet på staben är tvärprofessionellt och vi ger metodstöd till verksamheternas arbete med patientsäkerhet och kvalitet i till exempel patientärenden, vårdkvalitet och patientenkäter.

Vi samverkar nära sjukhusets teman och funktioner samt andra verksamhetsstödjande staber, såsom HR och Vårdstöd och teknik

Arbetsuppgifter
Arbetet med kvalitet och patientsäkerhet har de senaste åren varit uppdelat mellan chefsläkare och enheten för vårdkvalitet och patientsäkerhet. Från 2022 samordnas chefsläkare, chefssjuksköterskor och enheten för vårdkvalitet och patientsäkerhet i en gemensam stab.

I den aktuella tjänsten ingår att tillsammans med medarbetare utveckla, driva och följa upp arbetet med kvaliteten i vården och patientsäkerhet.

De traditionella chefläkaruppgifterna utgör till exempel patientärenden, katastrofhantering, resursplanering, beredskap och samordning och delas mellan sjukhusets tre chefläkare enligt överenskommelse.

Anställningsform
Tillsvidareanställning, heltid, tillträde 22-01-01 eller enligt överenskommelse.

Kvalifikationer
Läkare med god kunskap och stor erfarenhet av sjukvård i komplexa organisationer samt akademisk kompetens. Erfarenhet som chef och ledare är önskvärt.

Erfarenhet av arbete som chefläkare är särskilt meriterande. Vi söker en person som ser värdet av patientens involvering i vården och i arbetet med patientsäkerhet och kvalitet, samt äger förmåga att skapa förtroende bland chefer, medarbetare och regionens tjänstemän och politiker.

Personliga egenskaper
Lyhördhet, prestigelöshet, långsiktighet, prioriterings-, problemlösnings- och samarbetsförmåga är nödvändiga egenskaper liksom förmåga att skapa dialog, hantera och ta beslut i svåra situationer.

För att din ansökan ska vara komplett ska den innehålla:
1. CV
2. Övriga bilagor (bilagor bifogas i förekommande fall)
- Personligt brev (frivilligt)
- Yrkeslegitimation 
- Bevis om specialistkompetens 
- Bevis om medicine doktorsexamen 
- Bevis om docentur 

Ansökan 
I vår rekryteringsprocess använder vi oss av Assessios test MAP och Matrigma. MAP är ett personlighetstest och Matrigma är ett icke-verbalt begåvningstest och båda bygger på arbetspsykologisk forskning. Testerna används som ett komplement till dina erfarenheter och kompetenser och syftet är att göra vår urvalsprocess kvalitetssäker och transparent.  Efter ansökningstidens slut kommer du att få ett mejl med en länk till testerna. Du får sedan tre arbetsdagar på dig att genomföra testerna. Urvalsprocessen påbörjas först efter att testerna är genomförda.  Din ansökan inte är komplett förrän du genomfört testerna.

Välkommen med din ansökan!


Läs mer om rekryteringsprocessen på Karolinska på https://www.karolinska.se/jobba-hos-oss/rekrytering-pa-karolinska/

Om Karolinska Universitetssjukhuset
Vi på Karolinska Universitetssjukhuset är stolta över att vi är ett av världens främsta universitetssjukhus. Förutom vårt särskilda ansvar för den högspecialiserade vården i Stockholmsregionen är huvuduppdraget att tillsammans med Karolinska Institutet utbilda framtidens vårdanställda och bedriva världsledande forskning samtidigt som vi fortsätter vårt arbete med att utveckla vården för patientens bästa. Vi arbetar inom en rad olika områden och professioner.

Vår vision - Vi ska bota och lindra imorgon det ingen kan bota och lindra idag.

Läs gärna mer om oss på www.karolinska.se och följ oss på sociala medier!

 

Vi eftersträvar jämställdhet och jämlikhet på vår arbetsplats och ser gärna sökande med olika bakgrund och förutsättningar.

Vi tar endast emot ansökningar via detta system. Ansök genom att klicka på knappen ”Sök tjänsten”. Ansökningar per brev eller e-post beaktas inte. Vi undanber oss direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt säljare av ytterligare jobbannonser.

Vårt rekryteringssystem kan inte hantera anonyma ansökningar eller sökande med skyddad identitet. Om du har skyddad identitet ber vi dig att kontakta den kontaktpersonen som finns angiven i annonsen. Din ansökan kommer då att hanteras utanför rekryteringssystemet. Du bör även vara försiktig med vilken information du lämnar i din ansökan och endast ta med information som är relevant för den aktuella befattningen.

Region Stockholm ansvarar för hälso- och sjukvård, kollektivtrafik, regional utveckling och bidrar till kulturlivet. Varje dag, dygnet runt. I landets snabbaste växande region. Tillsammans skapar vi Europas attraktivaste storstadsregion.
Läs mer här(öppnas i nytt fönster)

Fackliga representanter

Namn

Yvonne Dellmark, Läkarföreningen

Telefon
073-668 17 40

Namn

Pasi Nyberg, SACO

Telefon
072-580 84 86

Namn

Kristina Nilsson, Vision

Telefon
08-517 743 76

Namn

Anne Danielsson, Vårdförbundet

Telefon
08-517 751 63

Namn

Catharina Häggbom, Kommunal

Telefon
08-517 751 73

Dela detta jobb

Chefläkare till Karolinska Universitetssjukhuset

Karolinska Universitetssjukhuset