halsojobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Halsojobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Central elevhälsa söker skolkuratorer

Ort
Kategorier
Utgår

2022-02-19

Ansök nu

Central elevhälsa söker skolkuratorer

Vi har bestämt oss! Vi ska bli en kommun i framkant – och har allt som krävs för att lyckas. Korta beslutsvägar, stabil ekonomi, samarbete över verksamhetsgränser och viljan att våga mer. Våra höga ambitioner ger dig med eget driv möjligheter att växa och skapa positiv förändring för medborgarna. Som medarbetare i Ekerö kommun får du en värdefull roll i vår unika övärld – och vi ser fram emot din ansökan.

CENTRAL ELEVHÄLSA är Ekerö kommuns centrala barn- och elevhälsa. I vår verksamhet är skolsköterskor och skolläkare, psykologer, tal- och specialpedagoger samt skolkuratorer verksamma. Vi ansvarar också för Ekerös öppna förskolor. Inom verksamheten finns även en administrativ grupp bestående av verksamhetschef, bitr. verksamhetschef, skolintendent samt administratör. Central elevhälsa tillhör Barn- och utbildningsförvaltningen. Vi värnar om mångfald i organisationen och Central elevhälsa är en HBTQ-certifierad arbetsplats. Vi finns i Kommunhuset vilket ger dig möjlighet att dagligen träffa och byta tankar och idéer med kollegor.

Länk till Ekerö kommuns hemsida

Arbetsbeskrivning
Vi tror på dig och din förmåga – därför ger vi dig stort utrymme i din roll. Många som jobbar hos oss uppskattar förtroendet och ansvaret de får i vår kommun, eftersom det bidrar till mycket lärande och utveckling i vardagen. För att lyckas är du trygg i dig själv, ditt yrke och har förmågan att både ta för dig och att sätta gränser. Vill du arbeta hälsofrämjande och med förebyggande insatser gentemot barn och unga, då är det här en tjänst för dig!

Vi söker nu två nya skolkuratorer som ska bli en del av vårt kuratorsteam, som kommer att bestå av sju kuratorer. Om du är utbildad socionom och har ett intresse för att vara med och skapa de bästa tänkbara förutsättningar för våra barns och ungas lärande, sociala utveckling och hälsa, då kommer du att passa bra hos oss.

I dina arbetsuppgifter ingår att tillsammans med övriga professioner inom elevhälsan och i samverkan med skolledning, övrig skolpersonal, elever och föräldrar bidra med din psykosociala kompetens med målet att skapa en helhetssyn runt eleven/familjen och hela lärandemiljön. De flesta skolor i Ekerö kommun arbetar med en strukturerad elevhälsomötesmodell, EHM, och att vara en aktiv del av det arbetet är en viktig arbetsuppgift. Du kommer att arbeta på grundskolor av varierande storlek och med olika åldersinriktning. Alla skolkuratorer har regelbundna kuratorsträffar och handledning tillsammans. Elevhälsans insatser är främst av främjande och förebyggande karaktär. Du arbetar med handledning och konsultation till personal, arbete i klass och grupp tillsammans med lärare, samt samtalsstöd till barn/ungdomar. I arbetet ingår också att genomföra skolsociala utredningar på uppdrag av rektor samt sociala utredningar inför mottagande i grundsärskolan. Viss fortbildning till personal samt samverkan med olika samverkanspartners ingår också i uppdraget.

Central elevhälsa har fått i uppdrag av barn- och utbildningsförvaltningen att implementera CPS, samarbetsbaserad problemlösning (Ross W Green) och är en av få kommuner i Sverige som på bred bas inlett ett systematiskt kompetensutvecklingsarbete i kommunens förskolor och skolor. Vi ser därför att du som söker lockas av detta förhållningssätt, är nyfiken på och intresserad av att delta i detta arbete samt delar den värdegrund som CPS vilar på.

Kvalifikationer
För att du ska lyckas med uppdraget:

Vi söker en utbildad socionom och vi ser gärna att du har erfarenhet av skolkurativt arbete. Du ska ha ett utåtriktat arbetssätt och vara lyhörd för behov på individ-grupp och organisationsnivån samt ha ett särskilt engagemang och intresse för arbete med barn och ungdomar i behov av särskilt stöd och deras föräldrar. Arbetet kräver att du är samarbetsinriktad men du behöver också vara självständig i arbetet. Viktigt är även att ha god förmåga att prioritera inom uppdraget och att kunna avgränsa arbetsuppgifter i förhållande till andra professioner och verksamheter. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift och du är van vid digitala verktyg.

Körkort och egen bil behövs i arbetet.

Tillträde: 2022-03-01 eller enligt överenskommelse.
Omfattning: En tjänst om 100 % samt en tjänst om 80 %.
Anställningsform: Tillsvidare, semestertjänst

Central elevhälsa Ekerö på Instagram: https://instagram.com/centralelevhalsa?utm_medium=copy_link

Länk till lediga jobb i Ekerö kommun

Om Ekerö kommun


Vi är en mängd olika verksamheter som tillsammans skapar en unik kommun – där vi alla hjälps åt över enhets- och verksamhetsgränser.
Vi lever vår värdegrund som innebär ett stort engagemang, god kommunikation med öppen dialog och ett professionellt förhållningssätt. Som en mindre kommun i stockholmsregionen kan vi både erbjuda närhet till varandra och en ambitiös utvecklingsresa. För att bli en kommun i framkant behöver vi fylla på med nya perspektiv, och vi hoppas att du vill vara med och bidra med dina.


Vi erbjuder t.ex. friskvårdsbidrag, löneväxling till pension, växling av semesterdagstillägg till lediga dagar och rökfri arbetstid.


För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess ber vi dig att skicka in ansökan digitalt, och inte via e-post eller post.


Vi har redan tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och vill inte ha kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.
 

Kontaktpersoner

Gabriella Borg

Verksamhetschef Central elevhälsa

08-124 572 99

 

Madeleine Sjöstrand Gereholt

Facklig företrädare - SSR

08 - 124 572 31

 

Du ansöker senast 2022-01-10 genom att klicka på knappen nedan.

 

Dela detta jobb

Central elevhälsa söker skolkuratorer

Ekerö Kommun - Barn- och utbildningsförvaltningen